FC Utrecht kan zich opmaken voor trip naar Bosnië

De return moet nog worden gespeeld, maar na de eerste negentig minuten heeft het er alle schijn van dat FC Utrecht in de tweede voorronde van de Europa League naar Bosnië-Herzegovina gaat. Zrinjski Mostar was donderdagavond veel te sterk voor Akademija Pandev in de eerste voorronde.


Europa

De club uit Noord-Macedonië zal over een week dus voor het Wonder van Mostar moeten zorgen, wil ze op 25 juli en 1 augustus de opponent van Utrecht zijn. De Domstedelingen, winnaar van de play-offs, stromen dan net als nummer vier AZ in en weten dat ze in totaal drie voorrondes moeten overleven om het hoofdtoernooi te bereiken.

De eerste horde is dus waarschijnlijk de vice-kampioen van de Bosnische Premijer Liga. Zrjinski Mostar eindigde afgelopen seizoen als tweede op vijf punten van kampioen FK Sarajevo. De twee seizoenen ervoor was de club waar Ante Mise (oud-speler van Vitesse) vorig jaar nog heel even trainer was, nog wel de beste van Bosnië-Herzegovina.

Doorstoten naar een Europees hoofdtoernooi zat er bij diverse pogingen nog niet in voor de zesvoudig kampioen. Dit seizoen kende de Europese campagne in ieder geval een goede start door de treffers van Irfan Hadzic, Stanisa Mandic en Miljan Govedarica. Volgende week kan Zrjinski het karwei afmaken in het eigen Bijeli Brijeg Stadion.

Bron: VI

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht