FC Utrecht huurt Arzani van Manchester City

Daniel Arzani (21) is hard op weg naar FC Utrecht. Slechts papierwerk scheidt de meervoudig Australisch international nog van een verhuurperiode in de Domstad. Hij komt over van Manchester City. Ook hoopt FC Utrecht nog altijd op de komst van Mimoun Mahi van FC Zürich.


Galgenwaard6

Arzani, geboren in Iran, brak als groot talent door bij Melbourne City. Trainer John van ‘t Schip liet hem daar debuteren. In augustus 2018 haalde Manchester City de aanvaller weg bij de Australiërs. Direct werd hij verhuurd aan Celtic, waar hij door blessureleed twee frustrerende seizoenen kende. Het seizoen 2017/2018 was dus direct zijn beste jaar, sindsdien maakte hij nauwelijks minuten.
 
Arzani is uit op een seizoen vol speeltijd en had volop opties, ook in Engeland, maar hij kiest voor een verhuurperiode bij FC Utrecht. Daar sluit hij bij het eerste elftal aan. De transfer van jeugdkeeper Mikki van Sas (16) van FC Utrecht naar City was de aanzet tot de huurovereenkomst over de aanvaller. De deal is overigens nog niet officieel: de Australiër heeft nog een werkvergunning nodig en het overige papierwerk moet nog worden afgerond. Wel is hij al in Nederland.

Arzani speelde meerdere interlands voor Australië, waar hij de jongste speler ooit was die op een WK in actie kwam. Hij was slechts 19 jaar toen hij minuten maakte op het WK van 2018 onder bondscoach Bert van Marwijk. Overigens dateert zijn laatste interland ook alweer van eind 2018. City sloeg destijds aan op de stormachtige ontwikkeling van de nog altijd pas 21-jarige Arzani, die op alle plaatsen in de voorhoede uit de voeten kan. ‘The Citizens’ willen Arzani graag weer verhuren om hem een seizoen vaker in actie te kunnen zien.

Mahi
Ook hoopt FC Utrecht nog op de komst van Mimoun Mahi, die in het verleden voor Sparta en FC Groningen speelde. De komst van Mahi is nog allesbehalve zeker. De aanvaller van FC Zürich staat in de belangstelling van meer eredivisieclubs. De aanvaller gaf gisteren desgevraagd aan ‘prima te zitten’ in Zwitserland. De tweevoudig international van Marokko vertrok vorig jaar transfervrij naar FC Zürich, waar hij dit seizoen drie keer scoorde in negentien wedstrijden. Zijn contract bij de Zwitserse club loopt nog tot medio 2022.

De komst van Cyriel Ngonge, vorig jaar topscorer van Jong PSV, naar FC Utrecht lijkt van de baan vanwege een te groot financieel gat. De 20-jarige aanvaller is eigendom van Club Brugge en volgens Le Soir op weg naar het Belgische Moeskroen. Ngonge heeft meerdere opties in Nederland, onder meer FC Groningen en FC Twente hengelden naar zijn diensten. PSV had een koopoptie van 750.000 euro, maar besloot die niet te lichten. 

Bron: AD 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht