FC Utrecht heeft speler met "Bundesliga-niveau"

FC Utrecht heeft speler met "Bundesliga-niveau"

Andreas Ludwig krijgt dit seizoen steeds vaker speelminuten van FC Utrecht-trainer Erik ten Hag. De Duitser moet constanter worden om een vaste waarde te worden, zo oordelen speler en trainer. Volgens Ten Hag zit het "probleem" vooral in het hoofd. 


"Ik wil niet zeggen dat hij een dromer is, maar zijn prestatiecurve is te wisselend", vertelt Ten Hag aan hetAlgemeen Dagblad. "Na de winterstop was hij uitstekend tegen Groningen, Willem II en VVSB, maar tegen Roda en Twente was het ondermaats", weet de oefenmeester. "Op dat vlak, de wisselvalligheid, ligt onze belangrijkste uitdaging van het seizoen. Hij zakt soms teveel weg. Maar dat geldt niet alleen voor Andreas."

Ludwig moet meer afdwingen, zo oordeelt Ten Hag. "Iedereen moet zijn eigen broek ophouden, dus zorgen dat hij een basisplaats verdient. Bij Andreas moet het dominanter, agressiever. Hij moet meer beslissende acties hebben. Hij heeft namelijk heel veel om een hele goede te worden: een geweldig loopvermogen, een prima dribbel, snelheid, een goed schot, techniek, hij ziet de ruimtes goed en creëert ruimte voor anderen met zijn loopacties", vervolgt Ten Hag. "Het zou kunnen dat hij doorgroeit naar Bundesliga-niveau, maar de sleutel ligt bij Lude zelf."

Ludwig steekt de hand echter ook in eigen boezem. "Mijn eerste maanden in Nederland zijn niet makkelijk geweest, maar ik ben altijd keihard blijven werken. Ook omdat ik wist dat mijn stijl van voetballen prima bij de Eredivisie kon passen. Dat betaalt zich nu uit in meer basisplaatsen, terwijl ik in mijn eerste half jaar eigenlijk alleen in de beker mocht spelen. Utrecht is voor mij een heerlijke ploeg om in te spelen. We zijn een "variabel team", switchen veel. Voor tegenstanders lastig te bestrijden, omdat we zoveel afwisselen."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht