FC Utrecht haalt Duitse spits Lukas Görtler

FC Utrecht haalt Duitse spits Lukas Görtler

Spits komt voor drie seizoenen over van 1. FC Kaiserslautern.

FC Utrecht heeft de spits Lukas Görtler voor drie seizoenen naar de Domstad gehaald. Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam bezegelde vandaag in Utrecht het contract, terwijl de rest van de selectie zich in Polen voorbereidt op de return van de derde kwalificatieronde van de Europa League.
Trainer/Technisch Manager Erik ten Hag: “Wij zijn verheugd dat wij Lukas weg hebben kunnen plukken bij 1. FC Kaiserslautern. Wij hebben hem al enkele jaren in het vizier. Ondanks veel interesse uit de 2e Bundesliga heeft hij nu toch voor FC Utrecht gekozen. Hij is een gretige balvaste spits, een winnaar die energie in het elftal brengt. De spits kent onze denkwijze en kijkt ernaar uit om met FC Utrecht succesvol te worden.”
 
De net 23-jarige Görtler werd in 2014 naar FC Bayern München gehaald, nadat hij zich als spits had gemanifesteerd in de Regionalliga Bayern bij FC Eintracht Bamberg. In het tweede team van Bayern met trainer Erik ten Hag kwam de Duitser elf keer tot scoren in 27 wedstrijden. De balvaste spits trad zelfs een keer op in de hoofdmacht van Bayern, toen coach Pep Guardiola hem liet invallen in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Sinds 2015 stond hij onder contract bij 1. FC Kaiserslautern.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht