FC Utrecht gaat play-offs in na verlies tegen AZ

FC Utrecht gaat play-offs in na verlies tegen AZ

FC Utrecht heeft op speeldag 34 van het seizoen 2015/2016 op eigen veld verloren van AZ. Het duel eindigde in 1-3. FC Utrecht zet het seizoen nu voort in de play-offs waarin wordt gestreden om Europees voetbal.
Het is een heerlijke goal. Een pracht van een poeier. Rico Strieder schiet de bal vanaf een meter of twintig in de bovenhoek, buiten bereik van AZ-keeper Sergio Rochet. ‘La Cucamarcha’ beukt door de speakers, maar échte vreugde blijft uit. Het doelpunt dat de Duitse middenvelder maakt, is namelijk de 1-2. En op het moment dat hij scoort, is het laatste kwart van de partij al begonnen.

Een snelle tik
Hoewel in het voetbal veel mogelijk is, zijn er weinigen in Stadion Galgenwaard die op dat moment nog fiducie hebben in een 5-2 zege; en dus een vierde plaats in de eindrangschikking. Voor zover er nog iets van hoop gloort, verdwijnt die al een paar minuten na de aansluitingstreffer. Eredivisietopscorer Vincent Janssen – wie anders, zou je welhaast zeggen – maakt een echte spitsengoal. Dan is de marge weer twee, in Alkmaars voordeel: 1-3.

Haps en Dos Santos trefzeker
Bij die stand blijft het. En zo blijft het Wonder van Utrecht uit. Al na twee minuten voetbal in een zonovergoten Stadion Galgenwaard krijgt FC Utrecht, dat toch echt voor dat wonder gaat, een loodzware klap te verwerken. Ridgeciano Haps duikt vrij op voor Filip Bednarek en schiet bekwaam de 0-1 binnen. Een dik half uur later profiteert Dabney Dos Santos van een fout in de FC Utrecht-verdediging en maakt hij de 0-2.

Angel
FC Utrecht gaat er na de rust nog wel voor, krijgt vanwege die aansluitingstreffer ook weer even een impuls, maar kan niet voorkomen dat AZ de Utrechtse angel direct weer verwijdert. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag gaat nu spelen in de play-offs om Europees voetbal.

Twee keer PEC
Donderdag speelt FC Utrecht in de halve finale van de play-offs waarin wordt gestreden om Europees voetbal in het IJsseldelta Stadion tegen PEC Zwolle. Zondag staat in Stadion Galgenwaard de return op het programma. In de andere halve finale staan Heracles Almelo en FC Groningen tegenover elkaar. De winnaars van de halve finales treffen elkaar in de finale op donderdag 19 en zondag 22 mei. De winnaar van de play-offs gaat Europees voetbal spelen en plaatst zich voor de derde kwalificatieronde van de Europa League.

FC Utrecht - AZ 1-3 (0-2)
3. Ridgeciano Haps 0-1
38. Dabney Dos Santos 0-2
69. Rico Strieder 1-2
72. Vincent Janssen 1-3

Gele kaarten: Nacer Barazite (FC Utrecht), Mattias Johansson (AZ).

Toeschouwers: 20.792.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling FC Utrecht:
Filip Bednarek; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin (22. Ruben Ligeon), Timo Letschert (42. Giovanni Troupée), Chris Kum; Rico Strieder, Bart Ramselaar, Andreas Ludwig (75. Willem Janssen), Nacer Barazite; Ruud Boymans, Sébastien Haller.

Opstelling AZ:
Sergio Rochet; Mattias Johansson, Ron Vlaar, Stijn Wuytens, Ridgeciano Haps; Ben Rienstra, Markus Henriksen (88. Robert Mühren), Joris van Overeem (60. Celso Ortiz); Alireza Jahanbakhsh (83. Thom Haye), Vincent Janssen, Dabney Dos Santos.

 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht