FC UTRECHT IN FINALE KNVB BEKER!

FC UTRECHT IN FINALE KNVB BEKER!

FC Utrecht staat in de finale van de KNVB Beker. In de halve eindstrijd waren de manschappen van trainer/coach Erik ten Hag vanavond (woensdag) in een uitverkocht Stadion Galgenwaard met 3-0 te sterk voor VVSB
Bekijk hier onze foto"s

Je hóórt het de toeschouwers in Stadion Galgenwaard bijna denken. ‘Hij gaat toch wel vallen? Die goal komt er toch wel?’ En ja; die goal komt er. Na 72 minuten voetbal in een uitverkochte Utrechtse voetbaltempel is het dan ein-de-lijk raak. Een schot van Mark van der Maarel wordt van richting veranderd en ploft via VVSB’er Peet van der Slot in het doel van de Topklasser uit Noordwijkerhout: 1-0!

Magneten
Eindelijk is dan Ruben Valk geklopt. De keeper van VVSB houdt tijdens de eerste 72 minuten van de wedstrijd werkelijk alles tegen wat hij maar kan tegenhouden. Harde schoten, zachte schoten, kopballen; alles is voor Valk. Voorzetten? Die plukt-ie ook uit de lucht. Het is soms alsof hij magneten in zijn handschoenen heeft zitten.

La Cucamarcha dankzij Haller
Tot dat ene moment dus, waarop het nota bene zijn eigen ploegmakker Van der Slot is die ‘m passeert. En precies 90 tellen later knalt La Cucamarcha weer uit de Utrechtse boxen. Valk is uit zijn doel, grijpt naast de bal en vanuit de draai schuift Sébastien Haller bekwaam de bal binnen: 2-0. Een kwartier te spelen nog; maar dan is het wel gedaan.

Slotakkoord
Want VVSB, dat komt er in Utrecht amper, maar tijdens de tweede helft al helemaal niet, aan te pas. De ploeg verdedigt met man en macht; en met verve. De paars-gelen hebben een plan van aanpak dat lang werkt, maar uiteindelijk voor FC Utrecht toch de prullenbak in wordt gespeeld. Oh, en het slotakkoord? Dat is voor Patrick Joosten. Als de blessuretijd net is begonnen en het ‘We gaan met z’n allen naar De Kuip’ al massaal wordt ingezet, bepaalt hij met een diagonale knal de eindstand op 3-0.

FINALE!
FC Utrecht staat in de finale van de KNVB Beker! Tegen Feyenoord, of AZ. Dat wordt morgen (donderdag) bekend, als de andere partij uit de halve finale wordt gespeeld. 

FC Utrecht - VVSB 3-0 (0-0)
73. Mark van der Maarel 1-0
75. Sébastien Haller 2-0
90+1. Patrick Joosten 3-0

Gele kaarten: Sébastien Haller (FC Utrecht), Peet van der Slot en Jordy Zwart (beiden VVSB).

Toeschouwers: 23.750.

Scheidsrechter: Dennis Higler.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Timo Letschert, Jeff Hardeveld (46. Chris Kum); Rico Strieder, Patrick Joosten, Andreas Ludwig (84. Willem Janssen), Bart Ramselaar; Ruud Boymans, Sébastien Haller.

Opstelling VVSB:
Ruben Valk; Peet van der Slot, Stefan Kraaijvanger (83. Tomas Tavilla), Jordy Zwart, Jelmer Vijlbrief; Frans van Niel, Bas Ruigrok, Vladimir Jozic; Mikey Parami, Giovialli Serbony (87. Stijn van der Slot), Tommy Bekooij (62. Tim de Rijk).

 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht