Fans van VVSB en Utrecht genieten van unieke sfeer

Fans van VVSB en Utrecht genieten van unieke sfeer

De supporters van profclub FC Utrecht en amateurclub VVSB zaten gisteravond gebroederlijk naast elkaar op de tribune. De halve finale om de KNVB-beker in Galgenwaard was een feest. De supporters zijn eensgezind: Dit moet elke week kunnen.  
De fans van beide clubs zaten naast elkaar op de Cityside. Alsof het één familie was. Rob Koene en Ruud van der Woude, beiden al 40 jaar supporter van de FC, kunnen zich niet herinneren wanneer dat voor het laatst is geweest.

Ja, afgelopen zondag zaten er ook Feyenoord-fans op de Cityside, maar die werden direct weggestuurd. De VVSB-aanhangers, die met 35 bussen naar Utrecht waren gekomen, niet. Zij zorgden juist voor sfeer. Voor en tijdens de wedstrijd, ondanks dat hun cluppie geen kans kreeg en uiteindelijk met 3-0 ten onder ging.

Van der Wouden en Koene genieten voor de wedstrijd zichtbaar van het enthousiasme van hun buren uit Noordwijkerhout, die op het moment dat ze het stadion binnenkomen, massaal met geel-paarse vlaggetjes wapperen en meezingen en hossen met de FC-Utrecht-liederen.

Unieke sfeer
Van der Woude: ,,Zij hebben niets te verliezen. Ze zorgen voor een unieke sfeer."" Danny Liersen denkt er net zo over. ,,Hier zit echt alles door elkaar. Het kan wel. Wat mij betreft mag dit vaker gebeuren. Zo hoort een wedstrijd te zijn.""

Liersen was, toen hij nog op de Bunnikside stond, geen lieverdje. Hij kreeg een keer een mes in zijn buik. Trots laat hij even later de plek wat de blijvende gevolgen daarvan zijn: een 20 centimeter lang litteken op zijn buik. De spelers van VVSB kwamen gisteravond rond 19.00 uur bij het stadion aan. Hier kregen ze van de FC-supporters een warm ontvangst. De supporters van de bezoekende ploeg, die met de bus zijn gekomen, zijn via een aparte ingang Galgenwaard ingeloodst.

Gevangenis
Voor hen was dit wel een aparte ervaring, vertelt Wim de Jong. ,,Ik moest langs hekken. Het leek wel een gevangenis, maar het hoort er kennelijk bij."" Het mocht de pret voor hem en de andere bezoekers echter niet drukken.

Bas Vrolijk was erbij toen zijn club VVSB tegen Den Bosch stuntte. Pech was dat hij vertrok toen Den Bosch nog met 2-0 voorstond. ,,Dat was balen, maar ik moest er achteraf wel om lachen."" Gisteravond is hij wel tot het einde blijven zitten. "Fantastisch"
Barend Dorrestijn en Jan Bos, die veel weg heeft van FC-Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren, zitten met FC-sjaaltje de hele wedstrijd tussen de VVSB-supporters. Dorrestijn: ,,Dit is fantastisch. Jammer dat dit normaal niet kan.""

De twee mannen uit De Bilt gaan zeker naar de finale in De Kuip. ,,Maar ook al had Utrecht verloren, dan gingen we ook, om te juichen voor VVSB.""  

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht