Erik ten Hag verlengt contract bij FC Utrecht

Erik ten Hag verlengt contract bij FC Utrecht

Rinus Michels Award-winnaar verlengt met drie seizoenen

FC Utrecht heeft een akkoord bereikt over de verlenging van het contract van hoofdtrainer/manager Erik ten Hag. Binnenkort wordt een overeenkomst getekend die de winnaar van de Rinus Michels Award na dit seizoen voor nog eens drie seizoenen aan FC Utrecht verbindt.
Ten Hag kwam anderhalf seizoen geleden naar FC Utrecht als opvolger van Rob Alflen. Afkomstig van de beloften van Bayern München installeerde hij een topsportcultuur op sportcomplex Zoudenbalch. Mede dankzij zijn bezielende leiding speelde FC Utrecht in zijn eerste seizoen in de finale play-offs om Europees voetbal en reikte de club tot aan de finale van de KNVB Beker. Spelers als Bart Ramselaar en Timo Letschert bereikten onder zijn begeleiding het Nederlands elftal  en maakten in de zomer een vervolgstap in hun loopbaan.

Ten Hag volgde dit het lopende seizoen op met een zesde klassering tijdens de winterstop. De oefenmeester zette met zijn selectie een indrukwekkende reeks neer, waarbij voor het laatst werd verloren op 2 oktober 2016.

Erik ten Hag: “Het is duidelijk dat ik erg blij ben met mijn keuze voor FC  Utrecht. Ik voel mij zeer prettig in de samenwerking met de mensen binnen FC Utrecht. We hebben ons als club, staf en selectie verbeterd. Er zijn nog zoveel kansen en mogelijkheden om deze selectie, maar ook de opkomende jeugdtalenten, verder door te ontwikkelen. Voor de club liggen er voldoende uitdagingen. Onze supporters verdienen het dat de club deze uitdagingen aangaat. FC Utrecht heeft zich hieraan gecommitteerd en dat was voelbaar tijdens de gesprekken die ik met de club heb gehad. Ik ben enorm blij met dit vertrouwen en dit contract. Samen met mijn management, staf en mijn spelers doen wij er alles aan om het in ons gestelde vertrouwen waar te maken.”

Algemeen Directeur Wilco van Schaik. ‘De intenties waren van beide kanten direct duidelijk, want er ligt een mooie toekomst voor ons. Dat gaat niet allemaal vanzelf. Als club willen we door ontwikkelen in de accommodatie en de randvoorwaarden om te presteren. Dat was een belangrijk onderdeel in onze gesprekken. Die combinatie moet ervoor zorgen dat we onze plannen en ambities kunnen uitvoeren. Erik ziet een enorme potentie in onze selectie, scouting en de jeugdacademie. Hij wil daar de komende jaren mee aan de slag en de huidige ontwikkeling doorzetten. Wij zijn blij met de verlenging, het zorgt voor continuïteit in onze club. Hier kunnen we op voort bouwen.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht