Eredivisiewedstrijden op zondagavond 20.00 uur?

Komend seizoen krijgt de eredivisie voor het eerst te maken met competitiewedstrijden op zondagavond 20.00 uur. Dat bevestigen bronnen rondom de Eredivisie CV. Het zou gaan om achttien duels, met in elk geval één thuiswedstrijd op dat tijdstip voor elke club. 


Galgenwaard

Het is de vraag in hoeverre de primeur van de zondagavondwedstrijd volledig is dichtgetimmerd met alle clubs, andere instanties en betrokken partijen, zoals bijvoorbeeld de burgemeesters van de grote steden. 

In een aantal buitenlandse competities, zoals de Serie A en La Liga, is de zondagavond al langer een gangbaar tijdstip voor competitieduels met ook topwedstrijden. 

VVV
VVV speelt drie keer op zondagavond 20.00 uur. Eenmaal thuis tegen AZ. En uit tegen datzelfde AZ en FC Utrecht. Algemeen directeur Marco Bogers van de Venlonaren: ,,Ik begrijp heel goed de beweegredenen om op zondagavond te gaan voetballen, maar wij als VVV zijn niet blij met dit tijdstip. Ik vrees dat dit ons behoorlijk wat fans gaat kosten. Denk aan kinderen die op maandag naar school moeten, denk aan werkende mensen. Voetballen op zondagavond past bij de cultuur in Italië of Spanje, niet in onze cultuur. In elk geval niet in de Noord-Limburgse cultuur. Als club gaan wij hier ongetwijfeld last van krijgen. En dat is teleurstellend.”

Sparta
Zoals het conceptprogramma er nu uitziet, speelt Sparta driemaal op zondagavond 20.00 uur. Uit tegen Feyenoord en FC Emmen. En thuis tegen FC Emmen. Manfred Laros, algemeen directeur van Sparta: ,,Ik vind het belangrijk dat we als clubs met elkaar meedenken. Dus ook met de clubs die Europees spelen, want daar komt het besluit om op zondagavond 20.00 uur te gaan voetballen tenslotte uit voort. We hebben er met elkaar in alle opzichten – financieel, qua uitstraling van de competitie – belang bij dat de clubs het in Europa goed doen. In die zin valt er wat te zeggen voor dit besluit. Puur uit het oogpunt van Sparta zijn wij echter geen voorstander van voetballen op zondagavond 20.00 uur. Voor veel mensen is de zondag een familieavond, waar ‘met het bord op schoot’ naar de televisie wordt gekeken.”

FC Groningen
FC Groningen heeft in een eerder stadium al laten weten dat het spelen van wedstrijden op de zondagavond onwenselijk is, met name ook vanwege de tegengeluiden uit de achterban van de club. Het is een tijdstip waarop met name de jeugdige voetballiefhebbers worden uitgesloten van het stadionbezoek, schrijft de club op zijn website.

Bron: AD 
---

Note bestuur SVFCU: Wij zijn absoluut tegen het spelen van wedstrijden op zondagavond 20:00 uur. Wij zullen onze krachten bundelen met andere SupportersVerenigingen en het SupportersCollectief om dit van tafel te vegen. Anders is het boycotten van deze wedstrijden een serieuze optie. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht