Enthousiasme op Bonaire over bekerfinale

FC Utrecht stelde bij monde van zijn advocaten voor om de bekerfinale desnoods op Bonaire te spelen. Op het Caribische eiland zien ze een wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord wel zitten.


Beker

De Domstedelingen zetten alles op alles voor een bekerfinale met een Europees ticket als inleg. Alle opties moeten overwogen worden, dus óók een bekerfinale in Duitsland of op Bonaire, als het in Nederland vanwege overheidsreglementen nog niet mogelijk is. Beide selecties zouden dan eerst in quarantaine moeten. Dat klinkt misschien als een losse flodder, maar FC Utrecht is uiterst serieus. Waarom niet, een finale in het stadion in hoofdstad Kralendijk?

Vanuit Bonaire wordt positief gereageerd op het voorstel. In de krant Amigoe laat de voorzitter van de Bonairiaanse voetbalbond weten open te staan voor de bekerfinale. ,,Ik vind het echt uitstekend, als het kan. Het zou een enorme boost zijn op het eiland. Ik heb geen reden om daar nee tegen te zeggen. Ik word hier zeer vrolijk van. Als de finale hier gespeeld zou worden dan is dat echt een droom. Ik denk dat heel Bonaire op z’n kop zal staan.”
 
Bonaire is maar licht getroffen door het coronavirus met twee vastgestelde besmettingen. Volgens Amigoe moet er wel een en ander opgeknapt worden aan het stadion voor er een bekerfinale mogelijk is, maar Balentin zegt ‘alles op alles’ te willen zetten om dat mogelijk te maken als de wedstrijd daadwerkelijk naar Kralendijk komt. Edison Rijna van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) merkt ook op dat ‘we niet in de financiële problemen moeten komen voor één voetbalwedstrijd. ,,Aan de andere kant kunnen we die wedstrijd ook gebruiken om de faciliteiten te verbeteren. Het is echt geen gek idee om de wedstrijd hier te spelen.” 
 
Bron: AD 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht