Duizenden enthousiaste fans op open dag FC Utrecht

Duizenden enthousiaste fans op open dag FC Utrecht

Duizenden supporters van FC Utrecht bezochten vanmiddag de open dag in de Galgenwaard. Wie gaat er mee naar Sint-Petersburg, is de vraag die rond het stadion zoemt. Als antwoord op die vraag rijzen onmiddellijk vele tientallen handen omhoog vanaf de volgepakte hoofdtribune.
Het enthousiasme is groot voor het nieuwe seizoen waar een van de grootste uitdagingen zich al over twee weken aandient: het duel met Zenit in de Europa League. Met het behalen van de volgende ronde in de Europaleage, afgelopen donderdag in Poznan en de loting gisteren tegen de Russische koploper en ploeg van tientallen miljoenen is seizoen 2017-2018 als een komeet van start gegaan.

Robert Bleijenberg uit Culemborg is één van degenen die zonder aarzelen opveert als het publiek gevraagd wordt wie mee willen naar de uitwedstrijd in St. Petersburg. ,,Ja prachtig toch? Mijn vader belde vanochtend of ik mee ga. We moeten nog wel zien hoe alles geregeld moet woerden met visum en zo. Het wordt zeker een moeilijke wedstrijd, maar dat was die tegen Celtic zes jaar geleden ook.""

Ook andere supporters herinneren aan die heroïsche overwinning van 4-0 waarmee het 2-0 verlies in Schotland werd weggepoetst. ,,Je weet het nooit. Als ze een goede dag hebben. Dat zag je in Poznan: met een goede grensrechter hadden ze dik gewonnen.""

Vertrouwen heerst er volop op de volgepakte hoofdtribune. Die was zelfs zo overvol, dat in allerijl ook de Bunnikside nog voor het publiek werd vrijgegeven. FC Utrecht leeft weer in de stad en regio, zoveel mag duidelijk zijn. Shirtjes, vooral in de paars-roze kleurstelling voor uitwedstrijden, gaan grif van de hand. Voor de fanshop, maar ook de extra verkoopbalie buiten het stadion vormen zich lange rijen. Liefhebbers worden maar mondjesmaat toegelaten om te voorkomen dat de winkel vastloopt.

In het stadion maken de spelers één voor één hun opwachting. De entree van de Deense spits Simon Makienok is ietwat anders dan hij zich had voorgesteld: op krukken. Voor Anouar Kali klinkt zowel gejuich als gefluit. Een deel van het publiek is nog niet vergeten hoe hij twee jaar geleden met conflict bij Utrecht vertrok.

Na de presentatie van de gehele ploeg op het veld drommen vooral veel jeugdige aanhangers samen bij de hoofdentree van het stadion voor het traditionele sluitstuk van de dag: de spelers mengen zich onder hen voor het uitdelen van handtekeningen.

 

 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht