Driepunter tegen Tricolores

Driepunter tegen Tricolores

FC Utrecht heeft een driepunter gescoord tegen de Tricolores. Willem II werd vanmiddag (zondag) door de Utrechters met 2-1 verslagen. Beide doelpunten van de ploeg uit de Domstad werden door Ruud Boymans gemaakt.
 

Het is nog even doorbijten, het is nog even volhouden. Maar het is 1-0 en er is nog ongeveer een kwartier te spelen. En dus schijnt figuurlijk de zon voor FC Utrecht in Stadion Galgenwaard. Een driepunter gloort aan de horizon.

Ogbeche
Maar Bartholomew Ogbeche, de clubtopscorer van SC Cambuur die een paar weken geleden overstapte naar Willem II, strooit zand in de Utrechtse voetbalmotor. Hij wordt ten val gebracht in het strafschopgebied door Robbin Ruiter, meldt zich vervolgens zelf bij de penaltystip en schiet de bal in de hoek: 1-1. Ineens heeft FC Utrecht er een tegenstander bij: de klok.

Ontlading
Des te groter is de ontlading een paar minuten voor tijd. Dan is het Bart Ramselaar die een actie maakt en de bal bezorgt bij spits Ruud Boymans. Die peert de bal in de verre hoek en brengt Stadion Galgenwaard in extase: 2-1.

Boymans, juist Boymans
En die spits, Boymans, die opent in Utrecht ook de score. Juist hij, gewezen clubtopschutter van de Tricolores, is het die met twee doelpunten in de letterlijke zin van het woord het verschil maakt. Bij de 1-0, na een dik half uur spelen, krijgt hij de bal van Rico Strieder. Om zich vervolgens breed te maken, bij z’n bewaker weg te draaien en raak te schieten.

Streep
FC Utrecht weet Willem II in de staart van de wedstrijd van zich af te houden en boekt zo voor de elfde keer dit seizoen een overwinning. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag speelt zondag opnieuw thuis. Die dag komt Feyenoord op bezoek in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht - Willem II 2-1 (1-0)
32. Ruud Boymans 1-0
77. Bartholomew Ogbeche (strafschop) 1-1
85. Ruud Boymans 2-1

Gele kaarten: Rico Strieder, Robbin Ruiter, Andreas Ludwig (allen FC Utrecht) en Nick van der Velden (Willem II).

Toeschouwers: 17.398.

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof.

Opstelling FC Utrecht: 
Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Timo Letschert, Ruben Ligeon (79. Chris Kum); Rico Strieder, Bart Ramselaar, Andreas Ludwig, Nacer Barazite (79. Yassin Ayoub); Sébastien Haller, Ruud Boymans.

Opstelling Willem II:
Kostas Lamprou; Frank van der Struijk, Dries Wuytens, Jordens Peters, Rochdi Achenteh; Funso Ojo, Nick der Velden (71. Anouar Kali), Erik Falkenburg; Guus Hupperts (64. Terell Ondaan), Bartholomew Ogbeche (82. Robert Braber), Lucas Andersen.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht