Drie talenten langer bij FC Utrecht

Drie talenten langer bij FC Utrecht

Contracten met jeugdinternationals Jelle de Lange, Thijmen Nijhuis en Odysseus Velanas verlengd

De contracten met de jeugdinternationals Jelle de Lange, Thijmen Nijhuis en Odysseus Velanas zijn verlengd. FC Utrecht heeft de verdediger, doelman en middenvelder uit eigen jeugdopleiding voor langere tijd aan zich verbonden.
De Lange is een 18-jarige verdediger, die sinds 2013 het rood-wit van FC Utrecht om de schouders heeft. Hij speelde de nodige interlands voor Oranje Onder 17 en Oranje Onder 18 en maakt dit seizoen deel uit van de selectie van Jong FC Utrecht. Zijn overeenkomst is tot medio 2019 verlengd, met een optie tot verlenging tot medio 2020.

Jelle de Lange
Jelle de Lange

 Keeper Nijhuis sloot zich in 2009 aan bij FC Utrecht. Inmiddels is de 1,96 meter lange sluitpost 18 jaar en heeft hij jeugdinterlands voor Oranje Onder 16, Oranje Onder 17, Oranje Onder 18 en Oranje Onder 19 op zijn palmares. Nijhuis, die voornamelijk voor Jong FC Utrecht uitkwam dit seizoen, heeft bijgetekend tot medio 2019 en in zijn nieuwe contract is een optie tot verlenging tot medio 2020 opgenomen.

Thijmen Nijhuis
Thijmen Nijhuis

Ook voor Velanas geldt dat hij voor diverse vertegenwoordigende elftallen uitkwam; respectievelijk Oranje Onder 17, Oranje Onder 18 en Oranje Onder 19. De middenvelder (18) speelt zijn wedstrijden grotendeels in de Jupiler League met Jong FC Utrecht en heeft zijn krabbel gezet onder een contract dat hem tot medio 2020 aan FC Utrecht verbindt.

Odysseus Velanas
Odysseus Velanas

Technisch Manager Erik ten Hag is verheugd met het verlengen van de contracten van de drie talenten uit eigen opleiding. “Jelle, Thijmen en Odysseus zijn talentvolle spelers die een goede ontwikkeling doormaken. Wij hebben er bovendien vertrouwen in dat zij een volgende stap in hun loopbaan kunnen maken. Wij zullen hierin de professionele begeleiding en support bieden om daar het maximale uit te halen.”

Eind november verlengde FC Utrecht al het contract van de talentvolle A-selectiespeler Gyrano Kerk. Hij tekende bij tot medio 2019, met een optie op een verlenging tot medio 2020.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht