Drie goals, drie punten

Drie goals, drie punten

FC Utrecht in 1.000ste Eredivisiewedstrijd in Stadion Galgenwaard met 3-0 de baas over Go Ahead Eagles.

FC Utrecht mag drie punten bijschrijven. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag wees Go Ahead Eagles met 3-0 terug vanavond (zaterdag) in Stadion Galgenwaard.
Wat een fijne steekbal, wat een knappe rush en wat puik afgerond. De 3-0 van FC Utrecht in het duel met Go Ahead Eagles is prachtig. Sébastien Haller neemt de voorbereiding van de treffer voor z’n rekening, zijn maatje in de spits Richairo Zivkovic verzorgt de afwerking. Na een dik uur spelen moet Theo Zwarthoed voor de derde keer de bal uit het Utrechtse doel vissen.

Beslist
Hoewel een partij voetbal natuurlijk pas écht is beslist als het laatste fluitsignaal heeft geklonken, mag je wel stellen dat de treffer van Zivkovic een beslissende is. De Eagles komen er in de tweede helft namelijk nauwelijks aan te pas in Stadion Galgenwaard. Het is FC Utrecht dat het spel controleert en domineert. En dat blijft zo, ook tijdens het laatste kwart, al wordt de score dan niet verder meer opgeschroefd.

Tegendraads
De eerste helft? Daarin zijn de rollen heel anders. Go Ahead Eagles is energiek, speelt sterk en zet FC Utrecht regelmatig goed vast. Veel schoten op doel levert het op, maar die zijn telkens ófwel niet goed genoeg gemikt, ofwel Robbin Ruiter staat zijn mannetje. De 1-0, vijf minuten voor de pauze, is dan ook tegendraads met de verhoudingen op het veld. Dat maakt de vreugde bij Giovanni Troupée er bepaald niet minder om. Met z’n knie werkt het jeugdproduct van FC Utrecht de bal binnen, nadat Zwarthoed die moet lossen omdat het schot van Haller simpelweg te ziedend is om klemvast te pakken.

Rebound Rico
Kort na de rust is het weer een rebounddoelpunt dat FC Utrecht maakt. Opnieuw trouwens is er voor Haller een rol weggelegd. Deze keer legt hij breed op Zivkovic, die diagonaal de bal op de lat schiet. Het leer stuitert terug in het veld en precies daar staat Rico Strieder. ‘Rebound Rico’ maakt het knap af. En dan staat het 2-0. Utrechts overwicht. In Duitsland zeggen ze dan: het doelpunt van Strieder is de Vorentscheidung.

Driepunter
En dat blijkt een dik half uur later ook. Ed Janssen fluit voor het laatst, FC Utrecht viert feest. De duizendste Eredivisiewedstrijd in Stadion Galgenwaard gaat de boeken in als een goede. Een gewonnen partij. Een driepunter. En precies daar was het om te doen.

FC Utrecht - Go Ahead Eagles 3-0 (1-0)
41. Giovanni Troupée 1-0
53. Rico Strieder 2-0
65. Richairo Zivkovic 3-0

Gele kaarten: Sofyan Amrabat, Willem Janssen (beiden FC Utrecht), Marcel Ritzmaier (Go Ahead Eagles).

Toeschouwers: 17.433.

Scheidsrechter: Ed Janssen.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin (87. Robin van der Meer), Willem Janssen, Kevin Conboy (77. Mark van der Maarel); Rico Strieder, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Nacer Barazite (76. Andreas Ludwig); Richairo Zivkovic, Sébastien Haller.

Opstelling Go Ahead Eagles:
Theo Zwarthoed; Sébastien Locigno (77. Jarchinio Antonia), Sander Fischer, Xandro Schenk, Joey Groenbast; Sander Duits, Sinan Bytyqi, Marcel Ritzmaier (86. Kenny Teijsse); Darren Maatsen, Leon de Kogel (69. Sam Hendriks), Randy Wolters. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht