Dit is "m! Het nieuwe thuisshirt!

Dit is "m! Het nieuwe thuisshirt!

Krachtig. Stoer. Onmiskenbaar FC Utrecht. Dát is het nieuwe thuisshirt van de club uit de Domstad. Vandaag wordt het thuistenue van het seizoen 2016/2017, ter introductie, al door de spelers gedragen. En binnenkort is de outfit ook verkrijgbaar in de FC Utrecht Fanshop. René Vermeend, onder wiens vleugels de FC Utrecht Fanshop valt, was nauw betrokken bij de ontwikkeling van het shirt.
Rood
De voorkant van het nieuwe thuisshirt is rood. Dat straalt kracht uit. “Het David di Tommaso Memorial Shirt was volledig rood. Daar werd door onze supporters positief op gereageerd”, zegt Vermeend. “Met die feedback hebben we wat gedaan.”

Diagonaal
En de inmiddels voor FC Utrecht typische diagonaal op het shirt dan? “Die blijft behouden, maar is verhuisd naar de rugzijde van het shirt”, vertelt Vermeend. “Het maakt deel uit van onze identiteit.”

Blauw
De namen en rugnummers van de spelers zijn ook in het nieuwe seizoen op de shirts aanwezig. “Maar dan in de kleur blauw die we allemaal kennen van het FC Utrecht-logo. Dat komt, al zeg ik het zelf, erg fraai uit de verf.”

De Domtoren
Al jaren te zien op het shirt van FC Utrecht, en ook in het seizoen 2016/2017 weer: een beeltenis van De Domtoren. Vermeend: “Maar nu is dat symbool verwerkt in een badge. Dat zorgt voor nog meer uitstraling.”

Zorg van de Zaak & Tele2
Op de voorzijde van het shirt is de naam van hoofdsponsor Zorg van de Zaak te lezen. Niet op één regel, maar op drie regels. “Zoals op de bekershirts van afgelopen seizoen”, verduidelijkt Vermeend. Op de achterkant van het shirt staat Tele2.

Kraagje
Een kraagje dat is afgeleid van een rugbyshirt geeft het nieuwe tricot van FC Utrecht nog meer allure.

Chevrons
De kenmerkende Hummel-chevrons, de V-achtige symbolen die horen bij Hummel, staan ook dit seizoen weer op de mouw.

Uitshirt en derde shirt
“In het nieuwe seizoen hebben we, naast een thuistenue, ook een outfit voor de uitwedstrijden en een derde tenue”, onthult Vermeend. Die zien? Houd dan FCUtrecht.nl in de gaten!

Binnenkort verkrijgbaar
De nieuwe thuistenues van FC Utrecht zijn er nu alleen nog voor de spelers, maar kun je binnenkort ook aanschaffen in de FC Utrecht Fanshop. Zodra ze in de rekken hangen, lees je dat op FCUtrecht.nl

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht