Directeur Van Es: "In 2020/2021 zwarte cijfers"

FC Utrecht moet in het seizoen 2020/2021 zwarte cijfers schrijven. Dat zei de nieuwe algemeen directeur van de Eredivisieclub, Thijs van Es, vrijdag in het tv-programma Een Berg Sport. Van Es gaf ook aan dat de club over het huidige kalenderjaar nog verlies zal draaien. "Zo'n drie miljoen."


FCUWILL (14)

Op de vraag of hij liever vierde wordt met rode cijfers dan vijfde met zwarte cijfers was Van Es duidelijk. "Liever vierde met rode cijfers. Ik ben er namelijk van overtuigd dat een vierde plaats op termijn meer geld oplevert."

"Onze doelstelling blijft om elk jaar bij de eerste zes te spelen en regelmatig Europees voetbal te spelen", zei Van Es, "Dat doen we nu al, maar we willen er steeds beter in worden. Steeds hoger in die top-6 eindigen en dan de traditionele drie pijn gaan doen."

Van Es volgt de club vooral als fan. "Ik hou me niet met het technisch beleid bezig, daar hebben we een hartstikke goede trainer en technisch directeur voor. Ik zit dus echt als fan op de tribune. Mijn hele gezin is fan. Mijn dochter gaat zelfs met een FC Utrecht-shirt aan naar school. Ze heeft daar alle handtekeningen van de spelers op staan. Dat vindt ze prachtig."

Bron: RTV Utrecht 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht