Derde winst op rij: 0-1 bij AZ

FC Utrecht legt na zeges op Heracles Almelo en Sparta Rotterdam in Alkmaar ook AZ over de knie: 0-1.

Drie keer op rij winnen in de Eredivisie, en in al die partijen geen enkele treffer incasseren. FC Utrecht heeft het geflikt. Na de zeges op Heracles Almelo (2-0) en Sparta Rotterdam (1-0) legden de Domstedelingen vanavond (woensdag) in Alkmaar AZ over de knie: 0-1. Sander van de Streek zorgde met een prachtig schot voor de enige treffer van de avond. Het is voor het eerst sinds 2010 dat FC Utrecht drie Eredivisiepartijen in successie heeft gewonnen waarin het ook telkens de nul hield.
 
Alsof hij buskruit in zijn schoenen heeft. Het schot dat Sander van de Streek produceert, zo halverwege de tweede helft van de uitpartij tegen AZ, heeft een ongekende snelheid. En is, niet geheel onbelangrijk, ook buitengewoon nauwkeurig gemikt. Het zijn twee factoren die samen een garantie voor een treffer vormen. Keeper Marco Bizot van AZ? Hij kan slechts toekijken. De bal suist hem voorbij en eindigt tegen de touwen: 0-1 voor FC Utrecht.

Kansen voor FC Utrecht
Een verdiende voorsprong, dat is het. FC Utrecht speelt een puike partij in het AFAS Stadion. De ploeg van Hoofdtrainer René Hake moet in de absolute openingsfase even een kans toestaan, maar neemt daarna de touwtjes in handen en speelt met regelmaat met knap voetbal tussen de Alkmaarse linies door. Het levert kansen op voor onder anderen Van de Streek (kopbal), Hidde ter Avest (schot, over), Bart Ramselaar (schot, naast) en wederom Van de Streek (schot, naast). In de laatste fase van de eerste helft zijn er dan kansen voor AZ, maar keeper Eric Oelschlägel houdt zijn doel relatief eenvoudig schoon.

Oelschlägel houdt zijn doel weer schoon
De Duitse goalie moet na een klein uur spelen wel alles uit de kast halen om de nul vast te houden. Op een hard schot van Myron Boadu na een afgemeten voorzet van Owen Wijndal reageert de keeper katachtig, en daarmee houdt hij FC Utrecht op de been. Na de wonderschone goal van Van de Streek zet AZ nog meer aan en dat zorgt wel degelijk voor druk op de defensie van de Domstedelingen; maar die buigt hoogstens een klein beetje, van barsten is geenszins sprake.  

Lees hier het volledige wedstrijdverslag op fcutrecht.nl


Galgenwaard

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht