Degelijk FC Utrecht verslaat SC Cambuur

Degelijk FC Utrecht verslaat SC Cambuur

FC Utrecht heeft ook de tweede vriendschappelijke wedstrijd gewonnen die het in de aanloop naar de tweede helft van het seizoen speelde. Vanmiddag (dinsdag) waren de Domstedelingen met 1-0 te sterk voor SC Cambuur.
Drie dagen na de even dikke als verdiende zege op FC Volendam (5-1) bewijst een relatief jonge FC Utrecht-ploeg ook een Eredivisietegenstander de baas te kunnen zijn. Een FC Utrecht met een basisplaats voor onder anderen Giovanni Troupée, Jelle de Lange en Karim Loukili; spelers die nog in de A-junioren mogen uitkomen. Met om zich heen (veel) meer ervaren voetballers, zoals Ruud Boymans, Bart Ramselaar en Filip Bednarek.

Mix
Die niet-alledaagse mix zorgt voor een FC Utrecht dat zo nu en dan wat onwennig voetbalt, zo nu en dan wat moeite heeft met het vinden van elkaar, maar wél met afstand de bovenliggende partij is. Tegen een SC Cambuur – ook dat moet gezegd – dat behoudens Harm Zeinstra, Kai Heerings en Jergé Hoefdraad ook de nodige jonge spelers binnen de lijnen brengt.

Boymans trefzeker
Een SC Cambuur ook dat na een dik halfuur op achterstand wordt gezet door FC Utrecht. Het is Boymans die in de zestien onderuit wordt gewerkt en Boymans die zich bij de stip meldt. Hij neemt de strafschop, klopt Zeinstra en neemt de felicitaties in ontvangst: 1-0 voor FC Utrecht.

Jongelingen krijgen de kans
Issa Kallon is dan al vervangen. De rappe aanvaller staat in de basis, maar moet na 21 minuten naar de kant: ziek. Rodney Antwi vervangt hem en na de pauze krijgen ook de Jong FC Utrecht-voetballers Robin de Jong, Sylla Sow, Erwin de Groot, Hamza Boukhari en Junior speeltijd van trainer/coach Erik ten Hag. Die ziet hoe een jeugdig FC Utrecht, tussen de buien door, bij vlagen goed blijft voetballen en de nodige kansen krijgt. Gescoord wordt er niet meer op Sportcomplex Zoudenbalch, ook al dankzij een paar prima reddingen van Bednarek, die de spaarzame SC Cambuur-doelpogingen die er zijn bekwaam onklaar maakt.

Zondag: FC Groningen-uit
Zondag begint voor FC Utrecht de competitie weer. Die dag gaat het team uit de Domstad op bezoek bij FC Groningen. In stadion Euroborg wordt zondag om 14.30 uur afgetrapt.

FC Utrecht - SC Cambuur 1-0 (1-0)
31. Ruud Boymans (strafschop) 1-0

Gele kaarten: Omar el Baad en Saïd Hassan (beiden SC Cambuur).

Scheidsrechter: Siemen Mulder.

Opstelling FC Utrecht:
Filip Bednarek; Giovanni Troupée, Myenty Abena, Jelle de Lange (63. Robin de Jong), Louis Nganioni (80. Junior); Nassir El Aissati, Bart Ramselaar (73. Hamza Boukhari), Darren Rosheuvel, Karim Loukili (63. Erwin de Groot); Issa Kallon (22. Rodney Antwi), Ruud Boymans (73. Sylla Sow).

Opstelling SC Cambuur:
Harm Zeinstra; Saïd Hassan, Omar el Baad (67. Donny van Iperen), Kai Heerings, Ron Janzen; Daniël van Warven, Delvechio Blackson, Yordi Schols; Valmir Berisha (37. Ashley Constansia), Rowdy van der Putten, Jergé Hoefdraad (80. Marc Magan). 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht