De Jong schuift door van hoofdtrainer naar manager

Jean-Paul de Jong gaat met ingang van dit seizoen niet langer door het leven als hoofdtrainer van FC Utrecht, maar als manager van het eerste elftal. De nieuwe functieomschrijving is het gevolg van een wijziging in de trainersstructuur die de club heeft doorgevoerd. Dat bevestigt de club tegenover de NOS.


020-2

Rick Kruys en Marinus Dijkhuizen, evenals De Jong oud-spelers van FC Utrecht, hebben voortaan de leiding over de dagelijkse veldtrainingen. De opmerkelijke structuurswijziging doet volgens de club niets af aan het feit dat De Jong in zijn nieuwe rol als manager, bijgestaan door zijn eerste assistent Luc Nijholt, de eindverantwoordelijkheid behoudt.

De verschuivingen in de technische staf vloeien voort uit een evaluatie van het afgelopen seizoen. De Jong nam in december het roer over van de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag. Bij zijn aantreden stond de ploeg zesde, aan het einde van het seizoen vijfde. FC Utrecht verloor de finale van de play-offs om Europees voetbal van Vitesse.

Geformaliseerde structuur
Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken bij de Domstedelingen, geeft in het weekblad Voetbal International aan dat de club in feite al langer werkte volgens de nu geformaliseerde structuur.

"We hadden op dezelfde voet verder kunnen gaan, aangezien er deels al zo werd gewerkt in de technische staf. Alleen denken we dat er nog meer in zit, zeker nu er meer duidelijkheid is. Garanties heb je niet, maar iedereen voelt zich hier prettig bij. Ook Jean-Paul."

Bron: NOS

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht