De Jong geniet volledig vertrouwen

Jean-Paul de Jong heeft zijn vuurdoop als nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht achter de rug. Een gelijkspel (1-1) tegen AZ afgelopen vrijdagavond. Dat is een resultaat waar hij zich niet voor hoeft te schamen.


6P2A7180

Veel tijd om zich voor te bereiden op zijn tweede wedstrijd heeft hij niet. Woensdagavond komt Feyenoord op bezoek. Met Robin van Persie.

De onrust die in de spelersgroep van FC Utrecht ontstond rondom de aanstelling van De Jong is definitief verleden tijd. Volgens de ervaren Urby Emanuelson krijgt de coach het volste vertrouwen van de spelersgroep. "De groep staat achter hem."

Het was schrikken voor Emanuelson, het bezoek van Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren aan het trainingskamp in Spanje. "Wij moesten ons die dag eerder melden, dus ik dacht dat het was om te praten met de nieuwe technische staf. Maar er was bepaalde onenigheid binnen de groep of binnen de club over de trainer", vervolgt de oud-speler van onder meer Ajax.

"Van Seumeren is duidelijk geweest hoe hij wil dat het gaat. De trainer heeft daarin ook zijn visie uitgesproken en gevoelens blootgelegd. JP leeft voor de club en dat liet hij ook emotioneel merken. Ik denk dat dat de juiste manier is. Het heeft de groep geraakt."

Nu alle plooien in de Domstad zijn gladgestreken, kan de focus volledig op het zware programma van deze week. Zondag speelt Utrecht in de Galgenwaard tegen Ajax, maar woensdagavond wacht dus eerst Feyenoord.

Trainer De Jong verwacht dat de Rotterdammers "getergd" en "extra scherp" zijn. "Een topclub kan niet twee keer tegen een nederlaag aan lopen", doelt de clubman op het verlies van Feyenoord van afgelopen weekend tegen Ajax.

"Het zal misschien met andere spelers hier naartoe komen, maar altijd met maar één doel: winnen."

'Van Persie altijd behulpzaam'
Een van die nieuwe spelers is Robin van Persie, die bij de wedstrijdselectie zit voor het duel met Utrecht. Emanuelson koestert positieve herinneringen aan de Feyenoorder.

"Hij is altijd behulpzaam richting jonge jongens. Iemand die bij spelers op de kamer kwam om over voetbal te praten. Hij heeft een mooie carrière achter de rug en veel meegemaakt. Van Persie is een van de beteren van zijn generatie."

Bron: NOS

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht