In de finale!

In de finale!

FC Utrecht opnieuw te sterk voor sc Heerenveen; nu met 2-1. 

FC Utrecht staat in de finale van de play-offs om Europees voetbal. De Utrechters wonnen vanavond (zaterdag) in Stadion Galgenwaard met 2-1 van sc Heerenveen, nadat ze de Friezen eerder deze week in het Abe Lenstra Stadion al met 1-3 hadden geklopt.
In een tijdsbestek van amper tien minuten lukt het FC Utrecht opponent sc Heerenveen te knakken. Mentaal, dan toch zeker. Na een half uur spelen is het verdediger Ramon Leeuwin die vanuit een door Yassin Ayoub genomen hoekschop de bal tegen de touwen prikt. Leeuwin? Hij wordt amper gedekt. De 1-0 krijgt hij bijkans in z’n schoot geworpen. De tweede goal volgt acht minuten later. Richairo Zivkovic profiteert van slecht uitverdedigen van de Friezen en lukt de 2-0.

Een zetel van bloemen
De wedstrijd? Die is dan wel zo goed als beslist. Immers: FC Utrecht wint een paar dagen eerder in Friesland al met 1-3, en staat nu met 2-0 voor. Dan zit je, figuurlijk in elk geval, op een dik pak rozen. Op een zetel van bloemen. Met de finale van de play-offs om Europees voetbal in het vooruitzicht.

Vrolijke gezichten
Een mooi vooruitzicht verwordt een dik uur later tot de prettige realiteit. FC Utrecht - sc Heerenveen eindigt in 2-1 – Reza Ghoochannejhad mag na een uur spelen aanleggen vanaf de strafschopstip en doet dat bekwaam – en het zijn de Utrechters die de vuisten gebald in de lucht mogen steken. Een bedankronde. Bunnikside, Zuidtribune, Cityside, Noordtribune. Vrolijke gezichten alom. Want: de eindstrijd is bereikt.

Flinke score
Over twee wedstrijden gezien wint FC Utrecht met 5-2 van sc Heerenveen. Dat is een flinke score, maar die had nog véél hoger kunnen uitvallen. De Utrechters krijgen in een sfeervol Stadion Galgenwaard namelijk kansen bij de vleet.

Finale
In de finale van de play-offs om Europees voetbal speelt FC Utrecht eerst uit en daarna thuis tegen de winnaar van de andere halve finale. Kortom: er wacht een dubbele ontmoeting met AZ of FC Groningen. De uitwedstrijd is op donderdag 25 mei om 20.45 uur en de return in Stadion Galgenwaard is op zondag 28 mei om 12.30 uur.

FC Utrecht - sc Heerenveen 2-1 (2-0)
30. Ramon Leeuwin 1-0
38. Richairo Zivkovic 2-0
61. Reza Ghoochannejhad (strafschop) 2-1

Gele kaart: Willem Janssen (FC Utrecht).

Toeschouwers: 14.152.

Scheidsrechter: Dennis Higler.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber (71. Giovanni Troupée), Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Jeff Hardeveld (82. Edson Braafheid); Wout Brama, Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub, Zakaria Labyad; Richairo Zivkovic, Sébastien Haller (71. Nacer Barazite).

Opstelling sc Heerenveen:
Erwin Mulder; Stefano Marzo, Doke Schmidt (75. Luciano Slagveer), Kik Pierie, Lucas Bijker; Stijn Schaars, Morten Thorsby, Pelle van Amersfoort (45. Yuki Kobayashi); Martin Ødegaard, Reza Ghoochannejhad, Sam Larsson (79. Arber Zeneli). 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht