David Jensen sluit aan bij Deens nationale elftal

David Jensen sluit aan bij Deens nationale elftal

Populaire goalie door Age Hareide opgeroepen voor duels op 6 en 10 juni

FC Utrecht goalie David Jensen is door de Deense bondscoach Age Hareide opgeroepen voor de wedstrijden van het nationale team tegen Duitsland en Kazachstan op respectievelijk 6 en 10 juni.
Het is de eerste keer dat Jensen aansluit bij het nationale elftal van Denemarken. Eerder kwam hij al wel 27 keer uit voor diverse jeugdselecties van zijn land. "Ik ben zeer vereerd dat ik een fantastisch seizoen bij FC Utrecht op deze manier kan bekronen," laat de sluitpost in een eerste reactie weten.

Jensen is in Utrecht niet meer onder de lat weg te denken. De grote Deen verving eind november keeper Robbin Ruiter in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord en hield tijdens het resterende seizoen tien keer zijn doel schoon. Ook in de belangrijke finale van de playoffs tegen AZ stond Jensen geen doelpunt toe. Bovendien was hij belangrijk in de beslissende penaltyreeks, door een strafschop van Joris van Overeem te keren.

Denemarken speelt op 6 juni een vriendschappelijke wedstrijd thuis tegen Duitsland. Vier dagen later wordt de nationale selectie verwacht voor het WK-kwalificatieduel tegen Kazachstan.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht