Bijzondere ontmoetingen tijdens provinciebezoek

Bijzondere ontmoetingen tijdens provinciebezoek

Spelers en stafleden van Eredivisieclub uit Domstad ontmoeten tijdens de Week tegen Eenzaamheid ouderen uit negen gemeenten uit de provincie Utrecht.

FC Utrecht Ontmoet. Dat was het thema van het provinciebezoek dat FC Utrecht vanmiddag ondernam. Spelers en stafleden van de Eredivisieclub verspreidden zich over Amersfoort, Bunnik, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Vianen en Woerden. Dat leverde vele tientallen bijzondere ontmoetingen op.
Het beeld is prachtig. Richairo Zivkovic, misschien wel de snelste speler van de Eredivisie, die omringd door senioren in Hof van Batenstein in Vianen op zijn gemak, totaal ontspannen, een spelletje bingo speelt. Niet ver van hem vandaan: Sébastien Haller. Een even gespierde als gereputeerde goalgetter uit Frankrijk, die op zijn beurt fanatiek als hij is z’n best doet zijn bingokaart eerder vol te spelen dan die van de ouderen die vandaag zijn sparringpartners zijn.

 
Bepaald geen toeval is het, dat tientallen spelers, stafleden en personeelsleden van FC Utrecht deze dag uitzwermen over de provincie Utrecht. Er staat namelijk een provinciebezoek op de rol. Deze keer heeft dat ‘FC Utrecht Ontmoet’ als thema en ligt de nadruk op ontmoetingen met ouderen. In nagenoeg alle gevallen fysiek, maar soms ook telefonisch.
Trainer/coach Erik ten Hag neemt vanuit het callcenter op het hoofdkantoor van het Ouderenfonds in Bunnik, samen met de spelers Robin van der Meer en Rick Mulder, plaats in het belpanel van De Zilverlijn. Dat is een speciale service van het Nationaal Ouderenfonds voor ouderen. Zij die zich ervoor aanmelden, worden regelmatig gebeld door professionele vrijwilligers. Die bieden een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Vandaag spraken ze voor de verandering met mannen die ze de avond ervoor nog zagen op Studio Sport in de voetbalsamenvattingen.
 
Er is behoefte aan initiatieven als De Zilverlijn. Veel ouderen in Nederland zijn namelijk in meer of mindere mate eenzaam. Het aanpakken van eenzaamheid begint met het leggen van contact. Met ontmoetingen. Juist daarom was er deze week, in de Week tegen Eenzaamheid, het bijzondere initiatief FC Utrecht ontmoet.
 
Vanmiddag was ‘#fcutrechtontmoet’ het nummer 1 trending topic van Nederland op Twitter. Via dat kanaal deed de club uitgebreid en rechtstreeks verslag van de bezoeken aan de negen gemeenten. De foto’s, filmpjes en andersoortige berichten zijn HIER terug te lezen. De komende dagen is op deze website meer te lezen over FC Utrecht Ontmoet. Woensdag is een reportage van het provinciebezoek te zien in FC Utrecht TV.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht