Beloftenploeg speelt gelijk tegen Jong Ajax

Beloftenploeg speelt gelijk tegen Jong Ajax

Utrechters delen de punten met Amsterdammers in attractieve Jupiler League-wedstrijd: 2-2. 

Jong FC Utrecht speelde vanavond (maandag) gelijk tegen Jong Ajax. In Stadion Galgenwaard eindigde een vermakelijke partij in 2-2.
Een bal in de diepte op rechts. Keeper Tim Krul van Jong Ajax, 8-voudig Nederlands A-international, komt uit. Hij schat de situatie verkeerd in en besluit rechtsomkeert te maken. Terug richting zijn doel. Daar staat Kristoffer Peterson al klaar. De goed spelende en mee opgekomen rechtsback Ali Ulusoy speelt de bal in de richting van de Zweed, maar nét niet zuiver genoeg. De bal gaat achter Peterson langs en dus blijft het bij een 2-1 tussenstand in Stadion Galgenwaard.


Kerk en Peterson trefzeker
Het is één van de momenten waarop Jong FC Utrecht kan toeslaan tegen Jong Ajax. Dat doet het team van trainer/coach Robin Pronk twee keer succesvol. Na een klein kwartier prikt Gyrano Kerk de bal van dichtbij achter Krul (1-0), die na een dik halfuur op een halve omhaal van Kristoffer Peterson ook het antwoord niet heeft: 2-1.

El Ghazi kopt en schiet met scherp
Tot twee keer toe heeft Jong Ajax een antwoord op een Utrechtse treffers. En in beide gevallen is A-selectiespeler Anwar El Ghazi degene die het antwoord geeft. De 2-voudig Nederlands A-international kopt op aangeven van Noussair Mazraoui prachtig de 1-1 binnen; in de kruising. En niet lang na de rust beukt hij de 2-2 binnen. Vanaf een meter of twintig roeit de om disciplinaire redenen naar de beloftenploeg teruggezette international de bal in de winkelhaak.

Over en weer kansen, maar geen goals meer
Over en weer zijn er daarna nog kansen. Jong FC Utrecht bezorgt sluitpost Krul de nodige keren werk, maar krijgt het niet gedaan nog een derde doelpunt te produceren. Aan de andere kant van het veld houden de Utrechtse beloften dankzij eendrachtig samenwerken de rangen gesloten, waardoor een waardevol punt wordt binnengehaald.

Vrijdag en maandag opnieuw aan de bak
Voor Jong FC Utrecht volgen de wedstrijden zich dezer dagen in hoog tempo op. Vrijdag gaat de bal alweer rollen voor de manschappen van Pronk. Die dag op de rol: FC Oss-uit. Maandag volgt dan een thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Die pot wordt in Stadion Galgenwaard gespeeld.  

Jong FC Utrecht - Jong Ajax 2-2 (2-1)
14. Gyrano Kerk 1-0
28. Anwar El Ghazi 1-1
34. Kristoffer Peterson 2-1
57. Anwar El Ghazi 2-2

Gele kaarten: Maarten Peijnenburg, Myenty Abena (beiden Jong FC Utrecht), Deyovaisio Zeefuik (Jong Ajax).

Toeschouwers: 1.423.

Scheidsrechter: Rob Dieperink.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Ali Ulusoy, Myenty Abena, Maarten Peijnenburg (80. Rick van der Meer), Tafari Moore; Darren Rosheuvel, Mitchell van Rooijen (66. Rodney Antwi), Odysseus Velanas (61. Rodney Sneijder), Patrick Joosten; Kristoffer Peterson, Gyrano Kerk.

Opstelling Jong Ajax:
Tim Krul; Deyovaisio Zeefuik, Terry Lartey-Sanniez, Léon Bergsma (87. Azor Matusiwa), Mauro Savastano; Frenkie de Jong, Damil Dankerlui, Noussair Mazraoui (69. Markus Bay); Anwar El Ghazi, Ezra Walian, Pelle Clement.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht