Beloftenploeg buigt in Breda voor NAC

Beloftenploeg buigt in Breda voor NAC

Jong FC Utrecht bij debuut in Jupiler League onderuit tegen titelkandidaat (4-1).

Bij het debuut in de Jupiler League heeft Jong FC Utrecht met 4-1 verloren van titelkandidaat NAC Breda. In een sfeervol Rat Verlegh Stadion weerden de jonge talenten uit de Domstad zich kranig.




De naam van Rodney Antwi is er één die vanaf nu onlosmakelijk met het Jupiler League-project van Jong FC Utrecht is verbonden. De aanvaller maakt namelijk, na een klein uur spelen in Breda, de allereerste treffer van Jong FC Utrecht op het tweede niveau van Nederland. Hij gaat alleen af op keeper Jorn Brondeel en passeert de Belgische sluitpost. Het zet de 2-1 in Breda op het scorebord. Een bijzonder doelpunt.

Wankelen
Maar helaas is het geen treffer die aan het einde van de rit bijdraagt aan een oogst in Noord-Brabant. Want Jong FC Utrecht trekt daar, voor meer dan twaalfduizend toeschouwers, aan het kortste eind tegen het vele malen meer ervaren NAC Breda. Al krijgt het de geelzwarten wel aan het wankelen. Niet lang na de 2-1 van Antwi krijgt de spits opnieuw een kans. Vanuit de draai, op een meter of vijf van het doel, haalt hij hard uit. Een verdediger blokt het schot, dat anders ongetwijfeld de gelijkmaker betekent.

Slotfase
Goed, die komt er dus niet. NAC Breda neemt in het laatste kwart van de partij zelfs verder afstand van Jong FC Utrecht, dat het tegen die tijd bij vlagen moeilijk kan belopen. Bodi Brusselers (intikker, 3-1) beslist de partij en Gianluca Nijholt, Utrechter nota bene, bepaalt de eindstand op 4-1.

Stans schiet met scherp
Het duurt in Breda dik een half uur voordat er wordt gescoord. Over en weer zijn er wel wat kansen, maar het is uit een min of meer halve kans dat het uiteindelijk wel raak is. Jeff Stans schiet vanuit de draai een afvallende bal snoeihard binnen en zorgt daarmee voor de 1-0 ruststand.

Dessers doeltreffend
Een andere aanwinst van de ambitieuze Bredanaars, de Belgische spits Cyriel Dessers, maakt het tweede doelpunt van de avond. De sterke aanvaller, die regelmatig stevig duelleert met het Utrechtse centrale verdedigingsduo, schiet snel nadat de tweede helft is begonnen de 2-0 tegen de touwen.

Ervaring
Jong FC Utrecht lukte het weliswaar niet om, na te hebben gespeeld voor dik twaalfduizend supporters tegen één van de torenhoge titelfavorieten, punten op de teller te krijgen. Maar de ploeg van trainer/coach Robin Pronk (basisteam: een 21-jarige, twee 20-jarigen, vijf 19-jarigen, een 18-jarige en twee 17-jarigen) is wel een ervaring rijker en maakte bij momenten een alleraardigste indruk. Dat is de grote winst van de talenten uit de Domstad.

Thuis
De eerste thuiswedstrijd van Jong FC Utrecht van dit seizoen is wat volgt. Die partij is op maandag 15 augustus in Stadion Galgenwaard, waar die dag FC Dordrecht de tegenstander is van de manschappen van Pronk.

NAC Breda - Jong FC Utrecht 4-1 (1-0)
36. Jeff Stans 1-0
51. Cyriel Dessers 2-0
59. Rodney Antwi 2-1
71. Bodi Brusselers 3-1
82. Gianluca Nijholt 4-1

Gele kaart: Mounir El Allouchi (NAC Breda).

Toeschouwers: 12.285.

Scheidsrechter: Martin Pérez.

Opstelling NAC Breda:
Jorn Brondeel; Fabian Sporkslede, Kevin van Diermen, Olivier Rommens, Ashley Smith-Brown (85. Gino Demon); Robbie Haemhouts, Gianluca Nijholt, Jeff Stans; Mounir El Allouchi (65. Bodi Brusselers), Cyriel Dessers, Danny Verbeek (78. Giovanni Korte).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Ali Ulusoy, Maarten Peijnenburg (46. Odysseus Velanas), Junior van der Velden, Tim Brinkman; Rick van der Meer (64. Nick Lim), Mitchell van Rooijen, Hamza Boukhari, Sylla Sow; Rodney Antwi (72. Nick Venema), Dani van der Moot.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht