Bekerfeitjes over FC Utrecht - FC Groningen

Bekerfeitjes over FC Utrecht - FC Groningen

Een vooruitblik op de wedstrijd van woensdag aan de hand van feitjes en weetjes.

FC Utrecht, om maar meteen met de feitendeur in het weetjeshuis te vallen, is 3-voudig winnaar van de KNVB Beker.
FC Groningen, om dan ook maar direct volledig te zijn, won de cup 1 keer.


Beide ploegen speelden in bekerverband 4 keer tegen elkaar. De eerste 2 potten, in 1977 en 2009, werden gewonnen door de Groningers. In de 2 meest recente ontmoetingen trok FC Utrecht aan het langste eind, in 2011 en 2015.

Ja, die van 2015. Hij is genoemd. Wát een pot. Bekervoetbal pur sang. Tien minuten voor tijd Jesper Drost die er 3-3 van maakte, en dus werd het verlengen. En toen? Heerlijke goals van Nacer Barazite en Kristoffer Peterson, dát toen! Het werd 5-3 voor FC Utrecht.

Zo zoet als die zege smaakte, zo zuur was de smaak die de Utrechters overhielden aan de meest recente ontmoeting met de Trots van het Noorden. Op 16 september jongstleden won FC Groningen van de Domstedelingen met 1-5. Ja, in Stadion Galgenwaard.

Sébastien Haller scoorde in 4 van zijn laatste 5 gespeelde bekerwedstrijden. De enige uitzondering in die serie: de bekerfinale, waarin FC Utrecht het met 2-1 aflegde tegen Feyenoord.

Richairo Zivkovic scoorde 5 keer in zijn laatste 5 bekerduels (voor Ajax, Willem II én FC Utrecht).

De enige club waarvoor Zivkovic bekervoetbal speelde zónder te scoren, was voor de tegenstander van woensdagavond: FC Groningen. Drie partijen, geen goals.

FC Groningen won trouwens 8 van de laatste 9 bekerpartijen die het speelde. De enige uitzondering in die reeks: het duel in Utrecht van afgelopen seizoen!

Nog een feitje, al is dat wel een extrasportief weetje, eerlijk gezegd: de wedstrijd tussen de Eredivisionisten FC Utrecht en FC Groningen, twee voormalig bekerwinnaars, komt níet rechtstreeks op de televisie. Wil je de wedstrijd zien, dan moet je woensdagavond dus in Stadion Galgenwaard zijn. Wat in dat kader prettig is: er is vrije kaartverkoop, er zijn nog kaarten en tickets kosten 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor jeugd t/m 17 jaar en 65-plussers. Kaarten kun je kopen via INTERNET, in de FC Utrecht Fanshop en op de avond van de wedstrijd bij de stadionkassa’s op het plein bij de Citysitde. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht