Arbitrage aangepakt na "buitenspelgoal"

Arbitrage aangepakt na "buitenspelgoal"

Nacer Barazite van FC Utrecht werd tegen PSV ten onrechte teruggefloten voor buitenspel. Mario van der Ende vindt dat scheidsrechter Dennis Higler en assistent Patrick Langkamp hebben gefaald door de Domstedelingen de openingstreffer door de neus te boren.
"Dit was nou echt een abc"tje. Deze fout heeft te maken met de kwaliteit van waarnemen. Vooropgesteld, niets menselijks is scheidsrechters en hun assistenten vreemd, maar deze fout had voorkomen moeten en kunnen worden", zegt de voormalig toparbiter in het Algemeen Dagblad. "Dit moet je gewoon zien."


Kan de Utrecht-aanval simpelweg te snel zijn gegaan om waar te nemen? "De ene spits is sneller dan de ander. Dat kan het soms lastiger maken. Maar hier speelde alles zich af op een betrekkelijk beperkte ruimte. Dan mogen er geen excuses gelden", aldus Van der Ende. "Het reactievermogen is te trainen, daar zijn oefeningen voor."


Van der Ende krijgt geen bijval van wetenschapper Stefan van der Stigchel, die stelt dat grensrechters een onmogelijke taak hebben. "Ze kunnen simpelweg niet naar twee plekken tegelijk kijken. Terwijl dat wel van hen verlangd wordt bij het beoordelen van buitenspel. Zulke beslissingen kun je echter helemaal niet aan het menselijke oog overlaten."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht