"Ambitieus FC Utrecht zal het Ajax lastig maken"

"Ambitieus FC Utrecht zal het Ajax lastig maken"

Ajax wacht zondagmiddag de zware uitwedstrijd bij FC Utrecht. Oud-speler en FC Utrecht-analist Gert Kruys denkt dat de Amsterdammers weleens verrast kunnen worden. "FC Utrecht wordt almaar sterker."

De lunchwedstrijd is er volgens Kruys eentje om naar uit te kijken. De trainer van Hoofdklasser DOVO en vaste analist bij RTV Utrecht, verwacht spektakel. "Ik ga uit van een spannende wedstrijd. Ajax moet winnen, maar FC Utrecht eigenlijk ook. Als liefhebber kijk ik graag naar Ajax. Ze spelen frivool en ik ben een grote fan van Hakim Ziyech. Toch zullen ze het lastig krijgen. Ajax moet zondag gas gaan geven."
Kruys ziet zijn oude club in het seizoen groeien. "Ze hadden een wat moeizame start, maar nu is het soms echt genieten. Deze ploeg is groeiende. Deze zomer vertrokken sterkhouders als Bart Ramselaar, Timo Letschert en supersub Ruud Boymans. Daar hoor je nu niemand meer over. Niet alleen de jeugd maar ook ervaren spelers als Willem Janssen en Mark van der Maarel worden onder Erik ten Hag steeds beter."

Vorig seizoen won FC Utrecht het thuisduel met 1-0. "Die wedstrijd kreeg Ajax amper een kans", herinnert Kruys zich . "Met deze twee trainers zal het zondag waarschijnlijk een tactisch steekspel worden. Individuele acties en standaardsituaties kunnen weleens beslissend zijn."

De trainer van DOVO rekent aan Utrecht-kant vooral op wat hijzelf het Mocro-trio noemt. "Yassin Ayoub, Nacer Barazite en Sofyan Amrabat. Het is heerlijk om naar die gasten te kijken. Ze worden ook steeds beter. Amrabat is wat mij betreft de grootste verrassing. FC Utrecht heeft duidelijk ambities. Dat hebben ze laten zien door Wout Brama en Zakaria Labyad aan te trekken. Vorig jaar vielen ze net buiten de prijzen, dat moet dit seizoen anders."


Kruys waagt zich niet aan voorspellingen, al sluit hij niet uit dat het een cruciaal treffen wordt in de strijd om de landstitel. "Dit wordt een moeilijke opgave voor Ajax. FC Utrecht wordt almaar sterker. Het is niet ondenkbaar dat Ajax punten laat liggen in Utrecht. Dan wordt het gat met Feyenoord wel erg groot."

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht