Adam Maher over week van de waarheid

Met twee belangrijke eredivisieduels én de halve finale van de KNVB-beker tegen Ajax staat FC Utrecht vanaf vandaag voor negen cruciale dagen. Adam Maher blikt vooruit.


FCU PSV (4)

'De week van de waarheid' is een behoorlijk clichématige term die vaak wordt opgerakeld, maar je kunt er niet omheen dat FC Utrecht wel degelijk voor zo'n week staat. Na de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk zondag, de halve finale van de KNVB-beker tegen Ajax woensdag én de thuiswedstrijd tegen Sparta de zondag erop, wordt veel duidelijk over dit seizoen. Kan FC Utrecht nog aanhaken bij PSV en Willem II afschudden? En speelt de club de zo begeerde bekerfinale op 19 april?

Na de totaal onverdiende overwinning op FC Twente (2-1) vorig weekend heersen er wel twijfels of FC Utrecht bij machte is om de komende anderhalve week succesvol af te sluiten. De uitwedstrijd bij het als laatst geklasseerde RKC, zondag om 12.15 uur, is ook geen garantie op drie punten. ,,Kijk maar eens naar hoe lastig Ajax het had bij RKC. En wij hadden het zelfs thuis tegen RKC lastig", vertelt middenvelder Adam Maher.

Cruciaal
De Waalwijkers wonnen in december met 0-1 in Stadion Galgenwaard. Maher vindt dat alleen de punten tellen in een competitie waarin instabiliteit overheerst. ,,Alles staat dicht op elkaar. Dat was vorig seizoen niet zo, toen Ajax en PSV er bovenuit staken en daarna pas AZ en Feyenoord kwamen. De punten zijn nu cruciaal. Aan het einde van het seizoen denkt niemand: heeft Adam, of iemand anders, die wedstrijd goed gespeeld? Het gaat erom of je dat duel hebt gewonnen."

Tussen die twee eredivisiewedstrijden tegen RKC en Sparta staat de absolute kraker tegen Ajax op het programma, in een Galgenwaard die afgelopen woensdag al tot in de nok toe uitverkocht was. ,,We zitten dicht bij de finale, nog één keer winnen en je bent er. Ik denk dat iedereen dat in Utrecht wil meemaken", vertelt Maher, zelf ervaringsdeskundige op het gebied van de bekerfinale. Als jong talent van AZ versloeg hij PSV in De Kuip in 2013, de club waar hij de zomer erop tekende. ,,Dat was mijn eerste echte grote wedstrijd waar het om een prijs ging", zo blikt Maher terug.

Onbeschrijflijk
,,Het is eigenlijk onbeschrijflijk wat je meemaakt op zo'n dag. De spanning naar de wedstrijd toe. Iedereen had ons al afgeschreven. PSV had alles klaargezet om een feestje te gaan vieren. We zeiden tegen elkaar: jongens, we staan in de finale, laten we er dan maar wat moois van maken en ze niet zomaar hun gang laten gaan. Laten we onze huid zo duur mogelijk verkopen. Nou, dat is gelukt. Natuurlijk met een beetje mazzel, hier en daar een bal op de buitenkant van de paal in plaats op de binnenkant. Maar uiteindelijk wonnen we dikverdiend. Dat kan nu ook, alles is mogelijk. Alleen moeten we het nog wel doen."

Bron: AD

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht