Achtste seizoen bij FC Utrecht voor Van der Maarel

Achtste seizoen bij FC Utrecht voor Van der Maarel

Mark van der Maarel gaat deze zomer op voor zijn achtste eredivisieseizoen in het shirt van FC Utrecht. Over zijn status was lang veel onduidelijk, maar nu blijkt dat de bal bij de 26-jarige verdediger ligt.
Zijn contract loopt weliswaar af, maar juridisch gezien kan hij een jaar door onder dezelfde voorwaarden als in zijn huidige verbintenis. Dat komt omdat FC Utrecht zijn contract niet per 1 april heeft opgezegd. Destijds werd gezegd dat er nog gesprekken over de toekomst zouden volgen, maar een contractvoorstel bleef vooralsnog uit. Maar zelfs als dat zo blijft, kan Van der Maarel verder. Hij moet voor 1 juli aangeven of hij dat wil.

De kans dat hij toehapt is aanzienlijk. Sinds vrijages met Noorse en Engelse clubs afgelopen winter op niets uitliepen - omdat Utrecht hem niet wilde laten gaan - gaf hij meermalen aan dat hij open stond voor een langer verblijf.

Bednarek
Keeper Filip Bednarek kan mogelijk blijven als er door uitgaande transfers ruimte ontstaat in de salarishuishouding. De verdedigers Chris Kum (aflopend contract) en Ruben Ligeon (huur Ajax) mogen weg. Hoewel veel clubs de Utrechtse sterkhouders Robbin Ruiter, Sébastien Haller, Bart Ramselaar, Timo Letschert nadrukkelijk volgen is er recent nog geen concreet bod binnen gekomen.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht