Acht feitjes over FC Utrecht - SC Cambuur

Acht feitjes over FC Utrecht - SC Cambuur

Om alvast in de bekerstemming te komen voor de wedstrijd van woensdag.

Eén keer eerder stonden FC Utrecht en SC Cambuur tegenover elkaar in de KNVB Beker. Dat was in het seizoen 2013/2014. Toen, op 18 december 2013, won FC Utrecht van de Friezen dankzij doelpunten van Leonard Nienhuis (eigen goal) en Steve De Ridder: 0-2.
De laatste keer dat beide teams elkaar in Utrecht troffen, was op 26 september 2015. Het Eredivisietreffen eindigde die dag in Stadion Galgenwaard in 3-3. Nacer Barazite scoorde 2 keer toen, Willem Janssen maakte er 1.


De laatste 6 keer dat FC Utrecht een ploeg uit de Jupiler League trof in de KNVB Beker, leverde dat een zege op voor de Domstedelingen. Op 26 oktober 2005 lieten de Utrechters zich voor het laatst verrassen door een ploeg uit de eerste divisie. VVV-Venlo was destijds na verlenging te sterk.

FC Utrecht bereikte afgelopen seizoen de finale van de KNVB Beker. De laatste keer dat de Utrechters opeenvolgende finales speelden, was begin deze eeuw. FC Utrecht stond in de eindstrijd in 2002, 2003 en 2004.

Sébastien Haller scoorde in de KNVB Beker vorig seizoen 5 keer. Dat maakte hem gedeeld bekertopscorer. Dit seizoen staat de doelpuntenteller van de Fransman in het toernooi op 1.

SC Cambuur stond 1 keer in de halve finale van de KNVB Beker. Dat was in het seizoen 1960/1961. Toen, nog spelend onder de naam VV Leeuwarden, bereikten de Friezen de laatste vier door in de kwartfinale een Utrechtse ploeg te verslaan: USV Elinkwijk.

Het lukte SC Cambuur 1 keer eerder om in 1 seizoen 2 teams uit de Eredivisie te verslaan in de KNVB Beker. In de jaargang 1960/1961 knikkerden de voetballers uit Leeuwarden GVAV en Elinkwijk uit de cup.

Buitenshuis won SC Cambuur 1 van de laatste 15 gespeelde bekerwedstrijden tegen Eredivisieclubs. Dat was in 2014, in Almelo tegen Heracles. Het werd toen 0-3 voor de Leeuwarders. 

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht