FC Utrecht - VVV Venlo 1-2

FC Utrecht op eigen terrein onderuit tegen VVV-Venlo: 1-2.
Voor het eerst dit seizoen heeft FC Utrecht in de Eredivisie een wedstrijd verloren. De Domstedelingen gingen in Stadion Galgenwaard vanmiddag (zondag) met 1-2 onderuit tegen VVV-Venlo.

Een half uur heeft hij ervoor nodig om te scoren. De Spaanse spits Adrián Dalmau, die in de tweede helft aan de start staat als vervanger van Rico Strieder, schiet een kwartier voor tijd de bal tegen de touwen: 1-2. FC Utrecht heeft op dat moment de aansluiting weer te pakken tegen een VVV-Venlo dat zich in het hete Stadion Galgenwaard uitermate effectief toont.
Linthorst effectief
Want de Limburgers scoren in de laatste tien minuten van de eerste helft twee keer. In beide gevallen is het Venlonaar Evert Linthorst die de supporters van de ploeg uit zijn stad laat juichen. De negentienjarige middenvelder kopt raak en profiteert daarmee van een moment van onachtzaamheid in de Utrechtse defensie (0-1) en schiet even later, op slag van rust, nog eens raak: 0-2. FC Utrecht moet vanaf dat moment in de achtervolging - en wel in de hoogst mogelijke versnelling.
Surplus aan balbezit
Aan balbezit geen gebrek voor FC Utrecht tegen de Venlonaren. Aan het einde van de rit vertelt het percentage wat dat betreft het verhaal: 75 voor de Utrechters, 25 voor de Venlonaren. Maar de FC uit de Domstad heeft lang moeite om door de Limburgse defensie heen te komen. Een penalty lijkt vlak na de rust uitkomst te bieden, maar de door Jochem Kamphuis gegeven strafschop wordt door videoscheidsrechter Clay Ruperti ingetrokken vanwege buitenspel van Issah Abass. Even later wordt ook een doelpunt van de Ghanees ook afgekeurd; eveneens wegens offside, en wordt een treffer van Dalmau geannuleerd.
Kansen in de slotfase
Desalniettemin krijgt FC Utrecht voldoende kansen om na de 1-2 van Dalmau ook de 2-2 te scoren. In de slotfase, waarin het eenrichtingsverkeer is, komen er kansen voor Jean-Christophe Bahebeck, Václav ?erný en Dalmau, maar steeds valt de bal niet goed voor de Utrechters.
Volgende halte: de Grolsch Veste
Voor FC Utrecht staat zondag de vijfde Eredivisiewedstrijd van dit seizoen op de rol. Dan reist de ploeg van trainer/coach John van den Brom af naar Enschede, waar een duel met FC Twente wacht. In de Grolsch Veste wordt die dag om 12.15 uur afgetrapt. De kaartverkoop voor het uitvak is in de Fanshop en ONLINE al in volle gang.
FC Utrecht - VVV-Venlo 1-2 (0-2)
37. Evert Linthorst 0-1
44. Evert Linthorst 0-2
76. Adrián Dalmau 1-2
Gele kaarten: John van den Brom (FC Utrecht), Jerome Sinclair, Roel Janssen, Lee Cattermole (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 17.986.
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.
Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Justin Hoogma, Willem Janssen, Leon Guwara; Rico Strieder (46. Adrián Dalmau), Adam Maher, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Issah Abass (61. Jean-Christophe Bahebeck), Patrick Joosten (66. Václav ?erný).
Opstelling VVV-Venlo:
Thorsten Kirschbaum; Tobias Pachonik, Christian Kum (88. Steffen Schäfer), Nils Röseler, Roel Janssen; Danny Post (73. Lee Cattermole), Evert Linthorst, Richard Neudecker; Jerome Sinclair (75. Samuel Scheimann), Elia Soriano, Peter van Ooijen.

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS