FC Utrecht - HŠK Zrinjski 1-1

FC Utrecht speelt in heenwedstrijd van tweede voorronde van Europa League met 1-1 gelijk tegen HŠK Zrinjski Mostar.
In de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Europa League heeft FC Utrecht met 1-1 gelijkgespeeld tegen HŠK Zrinjski Mostar. De Domstedelingen waren de bovenliggende partij en kregen veel meer kansen dan de Bosniërs, maar verzuimden dat overwicht uit te drukken in de score.

Het vijftigste doelpunt van FC Utrecht in thuiswedstrijden in Europese clubtoernooien is er één om in te lijsten. En een plek te geven in de eregalerij van mooiste goals van de Domstedelingen in Europees verband allertijden. Gyrano Kerk is de maker. Met links - nota bene! - jaagt hij de bal na een klein uur spelen ongenadig hard in de verre kruising van het doel. Het is de gelijkmaker in de wedstrijd tegen HŠK Zrinjski Mostar: 1-1. Oh, het eerste doelpunt van FC Utrecht in Europa? Dat werd in 1980 gescoord door Gerard van der Lem; en daarmee is de huiskamerquiz dan ook direct afgerond.
In de achtervolging
FC Utrecht moet vanaf speelminuut 34 in de achtervolging op de Bosniërs. Die komen op voorsprong door een snelle tegenaanval, waarbij Miljan Govedarica het eindstation is. De rappe aanvaller passeert David Jensen en zet de zesvoudig landskampioen van Bosnië en Herzegovina op voorsprong in Stadion Galgenwaard: 0-1.
Bovenliggende partij
Dat het Bosnische team de leiding neemt, gaat tegen het wedstrijdbeeld in. Op dat moment heeft FC Utrecht immers al de nodige kansen gehad, via Kerk, Adam Maher, Justin Lonwijk, Vacláv ?erný en aanvoerder Willem Janssen. Geluk, en wat scherpte in de afronding wellicht, ontbreekt. En keeper Ivan Brki? houdt er behoorlijk wat ballen uit, ook dat.
Kansenregen
Dat blijft de voormalig Kroatisch jeugdinternational doen, ook nadat zijn team op voorsprong is gekomen. Ja, er is dus die kanonskogel van Kerk die keihard inslaat. Maar verder regent het kansen, voor FC Utrecht welteverstaan, die geen doelpunt opleveren. Lonwijk, Van de Streek, andermaal Lonwijk, Janssen, Sean Klaiber, Simon Gustafson, weer Kerk, invaller Patrick Joosten, nogmaals Van de Streek, nog eens Gustafson, invaller Nick Venema, weer Kerk, nog eens Maher en ook invaller Urby Emanuelson. Maar tegen de touwen? Nee, dat gaat de bal niet.
Twaalf Europese thuisduels zonder nederlaag
De remise tegen HŠK Zrinjski Mostar is de twaalfde wedstrijd in een reeks van Europese thuispartijen van FC Utrecht zonder nederlaag. Die serie is ingezet op 29 juli 2007. Dan wordt er voor 10.200 toeschouwers gelijkgespeeld tegen Hammarby IF uit Zweden. Daarna blijft FC Utrecht ongeslagen tegen achtereenvolgens KF Tirana, FC Luzern, Celtic, Liverpool, Steaua Boekarest, Napoli, FC Differdange, Valletta FC, Lech Poznan, Zenit Sint-Petersburg. En aan dat rijtje wordt dus HŠK Zrinjski Mostar toegevoegd. Dat laatste duel gaat de boeken in als de voetbalwedstrijd die bij de hoogste temperatuur ooit in Nederland is gespeeld.
Volgende week de return
Volgende week, op donderdag, is de return van de tweede voorronde van de Europa League. FC Utrecht gaat dan in Bosnië en Herzegovina de strijd aan met HŠK Zrinjski Mostar. Die wedstrijd begint om 19.00 uur. Informatie over de kaartverkoop is HIER te vinden.
FC Utrecht - HŠK Zrinjski Mostar 1-1 (0-1)
34. Miljan Govedarica 0-1
60. Gyrano Kerk 1-1
Gele kaarten: Gyrano Kerk, John van den Brom en Sean Klaiber (FC Utrecht) en Ivan Brki? (HŠK Zrinjski Mostar).
Toeschouwers: 17.221.
Scheidsrechter: Aleksei Eskov.
Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Emil Bergström, Willem Janssen, Leon Guwara; Adam Maher, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Sander van de Streek (80. Urby Emanuelson), Vacláv ?erný (62. Patrick Joosten); Justin Lonwijk (57. Nick Venema).
Opstelling HŠK Zrinjski Mostar:
Ivan Brki?; Advan Kaduši?, Slobodan Jakovljevi? (67. Renato Gojkovi?), Tomislav Barbari?, Dario Rugasevic; Frane ?irjak, Edin Rustemovi?, Damir Šovši?; Miljan Govedarica, Irfan Hadži? (62. Ivan Lendri?), Mario Ticinovic (57. Staniša Mandi?).

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS