FC Utrecht - FC Twente 2-1

FC Utrecht bewaart in Stadion Galgenwaard het beste voor het laatst en wint, mede dankzij een droomdebuut van Jonas Arweiler, met 2-1 van FC Twente.

Drie punten erbij voor FC Utrecht! De ploeg uit de Domstad was vanmiddag (zondag) in Stadion Galgenwaard met 2-1 te sterk voor FC Twente. Tien minuten voor tijd gingen de Tukkers nog aan de leiding, maar mede dankzij een voortreffelijke invalbeurt van Jonas Arweiler, ging de wedstrijd in de slotfase volledig op zo’n kop; in vier minuten tijd van 0-1 naar 2-1.
 
De definitie van een droomdebuut? Wat te denken van: de winnende goal maken voor eigen publiek, in de slotfase van de wedstrijd, en met je allereerste schot in de Eredivisie. Eens? In dat geval: dan heeft Jonas Arweiler dus inderdaad een droomdebuut beleefd in Stadion Galgenwaard. De Duitse spits, deze jaargang clubtopscorer van Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie, komt in speelminuut 74 in de ploeg en maakt dik tien minuten later de winnende goal tegen FC Twente. Vanuit een hoekschop valt de bal voor zijn voeten en schiet hij ‘m vol overtuiging achter Joël Drommel: 2-1.

Kerk maakt gelijk en breekt record
Drie minuten eerder is de Duitser ook al betrokken bij de gelijkmaker. Hij maakt zich sterk en verlengt de bal, die vervolgens belandt bij invaller Issah Abass, waarna clubtopscorer Gyrano Kerk het leer het laatste zetje geeft: 1-1. Kerk schiet daarmee ook direct een persoonlijk record aan diggelen, want het is zijn negende goal in de competitie dit seizoen. Nog nooit eerder scoorde de aanvaller vaker dan acht maal in één jaargang.

Feest in het gastenvak, maar van korte duur
Dankzij de late treffers van Kerk en Arweiler voorkomt FC Utrecht dat het op eigen veld averij oploopt tegen FC Twente, dat evenals de Domstedelingen bepaald niet groots speelt op deze regenachtige middag, maar twintig minuten voor tijd wél aan de leiding komt. Clubtopschutter Haris Vuckic is het die na voorbereidend werk van Queensy Menig de bal achter Jeroen Zoet werkt: 0-1. Groot feest op dat moment natuurlijk in het gastenvak, waar zo’n zeshonderd supporters van de Tukkers de zoete smaak van drie punten al bijna kunnen proeven.

Karakter
Maar zij verlaten een half uur later met een bittere nasmaak Stadion Galgenwaard. FC Utrecht slaagt er dus weer in drie punten te oogsten nadat het op achterstand is te komen. In totaal heeft de ploeg van trainer/coach John van den Brom, die vanwege een schorsing vandaag ontbreekt op de bank, dit seizoen al veertien punten gepakt in Eredivisiepartijen waarin het op achterstand is gekomen. Dat is meer dan alle andere ploegen in de Eredivisie. FC Utrecht heeft 14 van de 44 goals dit seizoen gemaakt in het slotkwartier van de wedstrijd en op dat vlak doet alleen PSV (16 stuks) het beter. 

RKC Waalwijk-uit
De volgende opdracht voor de Domstedelingen: RKC Waalwijk-uit. Die partij wordt op zondag 1 maart gespeeld in het Mandemakers Stadion. Daar gaat de bal om 12.15 uur rollen. De kaartverkoop voor het uitvak is inmiddels in volle gang. 

FC Utrecht - FC Twente 2-1 (0-0)
70. Haris Vuckic 0-1
83. Gyrano Kerk 1-1
86. Jonas Arweiler 2-1

Gele kaarten: Sean Klaiber, Mark van der Maarel (FC Utrecht), Lindon Selahi, Calvin Verdonk (FC Twente).

Toeschouwers: 18.491.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Opstelling FC Utrecht:
Jeroen Zoet; Sean Klaiber, Justin Hoogma, Urby Emanuelson (80. Issah Abass), Mark van der Maarel; Adam Maher, Sander van de Streek, Bart Ramselaar; Gyrano Kerk, Jean-Christophe Bahebeck (74. Jonas Arweiler), Kristoffer Peterson (62. Joris van Overeem).

Opstelling FC Twente:
Joël Drommel; Giovanni Troupée, Julio Pleguezuelo, Peet Bijen, Calvin Verdonk; Oriol Busquets (88. Kei Nakamura), Giorgi Aburjania, Lindon Selahi; Queensy Menig (84. Rafik Zekhnini), Haris Vuckic, Noa Lang.

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS