FC Utrecht - Excelsior 0-0

Duel met Excelsior eindigt in Stadion Galgenwaard in 0-0.
Het is FC Utrecht vanavond (zaterdag) niet gelukt de Kralingse muur die in Stadion Galgenwaard is opgetrokken te slechten. Tegen Excelsior bleef het team van Hoofdtrainer Dick Advocaat, ondanks een surplus aan doelpogingen, steken op 0-0.

Gemiddeld elke drieënhalve minuut een doelpoging. FC Utrecht zet dat moyenne neer tegen Excelsior. Het onderneemt in Stadion Galgenwaard tegen de Kralingers liefst 26 doelpogingen. In de afgelopen 14 jaar heeft de FC uit de Domstad slechts één keer meer schoten in een Eredivisieduel. Dat zegt wel wat, zou je zeggen. Maar wat misschien nog wel meer zegt, dat is de eindstand van de match tegen de Kralingers: 0-0.

Damen houdt alles tegen
Die 26 doelpogingen zijn leuk voor de statistieken, maar je krijgt er geen punten voor. Ja, één. Net zoveel als Excelsior, dat deze avond precies drie doelpogingen onderneemt. Dát cijfer vertelt grotendeels het verhaal van de wedstrijd. FC Utrecht is in de aanval, Excelsior houdt tegen. In de eindfase zijn de Utrechters te weinig doortastend en blijven de Kralingers buitengewoon goed op de been. Mede of misschien zelfs wel vooral dankzij keeper Alessandro Damen. De in Nieuwegein geboren sluitpost, opgeleid bij VV De Meern, blinkt uit bij de ploeg van Adrie Poldervaart. De ene na de andere bal eindigt in de handen van Damen. Jean-Christophe Bahebeck, Othmane Boussaid, Gyrano Kerk, Nicolas Gavory, Willem Janssen, Michiel Kramer en Emil Bergström: allemaal bijten ze zich stuk op Damen.

Tot twee keer toe de paal
Er doet zich één situatie voor waarbij Damen niets anders kan doen dan toekijken. Sander van de Streek schiet de bal hard richting de hoek, Damen heeft even geen antwoord paraat. De paal helpt de sluitpost van de Rotterdammers. Zoals diezelfde paal de Zuid-Hollanders ook goed is gezind na een kopbal van Van de Streek, even later. Damen drukt het speeltuig met z’n vingertoppen ietwat omhoog - precies genoeg om een doelpunt te voorkomen. Via het aluminium stuitert de bal terug het veld in.

Volgende pot: Heracles Almelo-uit
Zo kan het dat FC Utrecht met één punt genoegen moet nemen tegen Excelsior, waar de Domstedelingen eerder dit seizoen ook al gelijk tegen speelden (3-3 in Kralingen). Voor de Utrechters is Heracles Almelo-uit de volgende wedstrijd op de kalender. Op zaterdag 2 maart wordt in Overijssel in het Polman Stadion om 18.30 uur afgetrapt. Tickets voor het gastenvak zijn verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop.

FC Utrecht - Excelsior 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Sean Klaiber (FC Utrecht), Ryan Koolwijk, Jeffry Fortes, Ali Messaoud (Excelsior).

Toeschouwers: 18.676.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert (66. Emil Bergström), Willem Janssen, Nicolas Gavory; Joris van Overeem, Simon Gustafson, Sander van de Streek; Gyrano Kerk (78. Michiel Kramer), Jean-Christophe Bahebeck (63. Nick Venema), Othmane Boussaid.

Opstelling Excelsior:
Alessandro Damen; Jeffry Fortes, Jurgen Mattheij, Thomas Oude Kotte, Lorenzo Burnet (67. Robin van der Meer); Ryan Koolwijk, Jerdy Schouten, Ali Messaoud; Marcus Edwards (87. Dogucan Haspolat), Mounir El Hamdaoui, Dennis Eckert (80. Mikael Anderson).

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS