FC Utrecht - VVV Venlo 1-0

VVV-Venlo geklopt, vijfde plaats veiliggesteld.

FC Utrecht heeft de laatste competitiewedstrijd van seizoen 2017/2018 omgezet in winst. De ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong had in Stadion Galgenwaard aan één doelpunt genoeg om VVV-Venlo te verslaan: 1-0.

Een middag van kijken is het. Naar het veld, in Stadion Galgenwaard. Natuurlijk. Maar ook op de smartphone. Naar de tussenstanden. In Friesland, in Limburg, in Noord-Holland, in Noord-Brabant. Een luxepositie voor de Utrechters. ‘Wie wordt de opponent in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal?’, is de meest gestelde vraag.

Missie geslaagd
Ondertussen vergeet FC Utrecht niet de voetballende taak te vervullen. In een partij waarin de nieuwe thuisshirts voor het eerst worden getoond en gedragen zijn de Domstedelingen te sterk voor VVV-Venlo, dat er voor de dertiende keer op rij niet in slaagt te winnen maar daar niet al te veel over sombert. Immers: de Venlonaren redden het vege lijf, blijven in de Eredivisie. Missie geslaagd.

Missie óók geslaagd
De Utrechtse missie, in elk geval die van zondag 6 mei 2018, ook. Winnen is het doel, winnen is wat het team doet. Dankzij een doelpunt van Mateusz Klich, halverwege de tweede helft. Hij is de enige die Delano van Crooij het nakijken geeft deze middag; hij schiet de FC uit de Domstad naar drie punten: 1-0.

Derde jaar op rij bij beste vijf
FC Utrecht eindigt mede dankzij de overwinning op VVV-Venlo op plek 5 in de Eredivisie. Het is voor het derde seizoen op rij dat de Utrechters in de top 5 eindigen en dat is een evenaring van een clubrecord. De laatste keer dat de FC uit Utrechter erin slaagde in drie seizoenen op rij tot de beste vijf teams van de competitie te behoren, was in de periode 1979-1982.

En nu: play-offs!
Voor FC Utrecht beginnen woensdag de play-offs. In de halve finale daarvan speelt de ploeg van De Jong tegen sc Heerenveen. De heenwedstrijd is op woensdag 9 mei in Friesland, de return op zaterdag 12 mei in Stadion Galgenwaard. Beide duels beginnen om 20.45 uur.

FC Utrecht - VVV-Venlo 1-0 (0-0)
71. Mateusz Klich 1-0

Gele kaarten: Mark van der Maarel, Mateusz Klich (beiden FC Utrecht) en Jerold Promes.

Toeschouwers: 19.669.

Scheidsrechter: Martin Pérez.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Dario Dumic, Willem Janssen (75. Ramon Leeuwin), Mark van der Maarel; Anouar Kali, Mateusz Klich, Yassin Ayoub (83. Lukas Görtler), Sander van de Streek (46. Urby Emanuelson); Gyrano Kerk, Cyriel Dessers.

Opstelling VVV-Venlo:
Delano van Crooij; Tristan Dekker (70. Jens Janse), Nils Röseler, Jerold Promes (46. Roel Janssen, 82. Torino Hunte), Leroy Labylle; Ralf Seuntjens, Moreno Rutten, Clint Leemans; Romeo Castelen, Lennart Thy, Vito van Crooij.

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS