FC Utrecht - sc Heerenveen 3-1

FC Utrecht heeft voor de vierde keer dit seizoen een driepunter gescoord in de Eredivisie. In Stadion Galgenwaard was het team van trainer/coach Erik ten Hag vanavond (zaterdag) met 3-1 te sterk voor sc Heerenveen. 

Het kan niet, dat ziet iedereen. De hoek is onmogelijk, er staat een verdediger in de weg en dan is er ook nog die doelman, Martin Hansen. Dus op het moment dat Jean-Christophe Bahebeck met de bal aan z’n voet een schot overweegt, verklaart het gros van Stadion Galgenwaard hem voor gek. Want: onmogelijk. Toch? Nee, dus! De Fransman vindt een gaatje, poort de Deense doelman van de Friezen en ziet de bal tegen de touwen vliegen. Goal: 2-1 voor FC Utrecht!

Comeback compleet
Daarmee is de comeback van FC Utrecht compleet. De Utrechters krijgen halverwege de eerste helft op een ongelukkige manier de 0-1 te verwerken. Stijn Schaars legt aan vanuit een vrije trap en het is via de muur dat de bal in het doel verdwijnt. David Jensen op het verkeerde been; geen houden aan.

Kort genieten voor de Friezen
Lang mogen de Friezen niet genieten van hun voorsprong in Stadion Galgenwaard. Amper drie minuten na de 0-1 staat het al gelijk. De credits gaan naar Yassin Ayoub. Hij neemt een vrije trap en doet dat fenomenaal. De middenvelder stuurt de bal de bovenhoek in, en Hansen blijft verbijsterd achter: 1-1.

Steekpass van de buitencategorie
Diezelfde Ayoub is het die aan de basis staat van de 2-1, die een kwartier na de gelijkmaker valt. Het is namelijk de door FC Utrecht opgeleide speler die met een prachtige steekbal Bahebeck op avontuur stuurt. Een avontuur dat de Fransman bekroont met een doelpunt, zijn tweede van het seizoen.

De koek is nog niet op
De koek is dan nog niet op in een sfeervol Stadion Galgenwaard. Halverwege de tweede helft is het namelijk opnieuw raak. Robin van der Meer slingert de bal voor het doel en daar duikt, jawel, Bahebeck op. De Fransman wijst de bal met zijn hoofd de weg. Een weg die eindigt in het doel, tegen de netten. Hansen kan niets inbrengen tegen die knappe kopbal, de 3-1 is een feit.

Drie punten in de tas
In het vierde kwart van het duel tussen de Domstedelingen en de Friezen zijn er over en weer nog wel kansen, maar hoeft de stadionspeaker zijn microfoon alleen nog aan te zetten om een reeks wissels om te roepen. Geen Utrechter die daar om maalt. De drie punten zijn binnen, dat is wat telt.

FC Utrecht - sc Heerenveen 3-1 (2-1)
23. Stijn Schaars 0-1
26. Yassin Ayoub 1-1
41. Jean-Christophe Bahebeck 2-1
63. Jean-Christophe Bahebeck 3-1

Gele kaarten: Robin van der Meer, Lukas Görtler (FC Utrecht), Lucas Woudenberg, Denzel Dumfries (sc Heerenveen).

Toeschouwers: 17.771.

Scheidsrechter: Siemen Mulder.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Dario Dumi?, Willem Janssen, Robin van der Meer; Urby Emanuelson, Rico Strieder (77. Edson Braafheid), Yassin Ayoub, Zakaria Labyad (71. Sander van de Streek); Cyriel Dessers (46. Lukas Görtler), Jean-Christophe Bahebeck.

Opstelling sc Heerenveen:
Martin Hansen; Denzel Dumfries, Daniel Hoegh, Kik Pierie, Lucas Woudenberg; Stijn Schaars (86. Nemanja Mihajlovic), Morten Thorsby (77. Henk Veerman), Yuki Kobayashi; Martin Odegaard, Reza Ghoochannejhad, Marco Rojas (61. Michel Vlap).

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS