FC Utrecht - NAC Breda 2-2

FC Utrecht en NAC Breda in balans in Stadion Galgenwaard: 2-2.

FC Utrecht en NAC Breda remiseerden vanmiddag (zondag) in Stadion Galgenwaard. De Utrechters namen daar de leiding, de Bredanaars draaiden de partij vervolgens om, waarna het laatste woord aan de Domstedelingen was: 2-2.

Niet heel veel meer dan zestig tellen zijn er nog te spelen bij FC Utrecht - NAC Breda als verdediger Mark van der Maarel bij het wegwerken van een Bredase voorzet de bal vol op de eigen doelpaal schiet. Een geluk bij een ongeluk: de bal stuitert via het aluminium terug het veld in. En dus blijft de FC uit de Domstad een eigen doelpunt, en daarmee een nederlaag, bespaard. Het blijft 2-2.

Knotsgekke slotfase
Het moment waarbij Van der Maarel en de doelpaal zijn betrokken, is tekenend voor de slotfase van de partij. Het gaat in de laatste pak ‘m beet vijftien minuten van de wedstrijd alle kanten op in Stadion Galgenwaard. Van links, naar rechts. En net zo snel weer terug. FC Utrecht en NAC Breda gaan allebei voor de winst en profiteren van de ruimtes die daardoor aan weerszijden ontstaan.

Invaller Venema scoort
Dat FC Utrecht die jacht op een driepunter nog kan inzetten, is te danken aan een doelpunt van Nick Venema. De speler uit de opleiding van de Domstedelingen werkt een klein kwartier voor tijd de bal tegen de touwen na een geweldige rush van hemzelf en Zakaria Labyad, die de bal breed legt op de aanvaller uit Austerlitz: 2-2.

El Allouchi en Korte doen FC Utrecht pijn
Met dat doelpunt is een comeback van NAC Breda in elk geval gedeeltelijk weggepoetst. De Brabanders hebben op dat moment een half uur het zoet mogen proeven van een voorsprong in Stadion Galgenwaard, dankzij doelpunten van Mounir El Allouchi (schot in de korte hoek, halverwege de eerste helft, 1-1) en een intikker van Giovanni Korte in de derde minuut van de tweede helft: 1-2.

Janssen, voor het elfde seizoen op rij
El Allouchi en Korte doen daarmee de openingstreffer van Willem Janssen vervagen. De aanvoerder van FC Utrecht schiet na een door Labyad genomen hoekschop raak nadat hij Fabian Sporkslede aftroeft: 1-0. Het is voor het elfde Eredivisieseizoen op rij dat Janssen een treffer maakt op het hoogste niveau van Nederland.

Genoegen nemen met een punt
FC Utrecht maakt in het duel met de Bredanaars, gelet op de kansenverhouding, de meeste aanspraak op een zege. Doelman Nigel Bertrams, die aan de partij begint nadat Mark Birighitti tijdens de warming-up met een rugblessure afhaakt, is met regelmaat een sta-in-de-weg. En als de doelman dan eens geklopt is, heeft hij nog meerdere malen rugdekking van een Bredase verdediger. Daardoor moet de ploeg met de meeste hoekschoppen (13 om 4), schoten op doel (8 om 4) en balbezit (59 om 41 procent) het uiteindelijk doen met een punt.

Ajax-uit
De Eredivisie gaat voor FC Utrecht verder in Amsterdam. Daar, in de Amsterdam ArenA, spelen de Utrechters op zondag 5 november tegen Ajax. De partij tegen de Noord-Hollanders begint die dag om 14.30 uur.

FC Utrecht - NAC Breda 2-2 (1-1)
19. Willem Janssen 1-0
22. Mounir El Allouchi 1-1
48. Giovanni Korte 1-2
78. Nick Venema 2-2

Gele kaarten: Willem Janssen, Zakaria Labyad, Gyrano Kerk (FC Utrecht), Rai Vloet, Giovanni Korte, Arno Verschueren (NAC Breda).

Toeschouwers: 20.123.

Scheidsrechters: Christiaan Bax.

Opstelling FC Utrecht: 
David Jensen; Sean Klaiber, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Urby Emanuelson; Rico Strieder (71. Mark van der Maarel), Sander van de Streek (80. Matty Willock), Yassin Ayoub, Zakaria Labyad; Gyrano Kerk, Cyriel Dessers (71. Nick Venema).

Opstelling NAC Breda:
Nigel Bertrams; Fabian Sporkslede, Karol Mets, Menno Koch, Jose Angel Tasende; Arno Verschueren, Mounir El Allouchi (81. Paolo Fernandes), Rai Vloet; Giovanni Korte, Thierry Ambrose (83. Thomas Enevoldsen), Manuel Garcia.

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS