FC Utrecht - Heereveen 2-1

Utrechters rekenen in Stadion Galgenwaard af met sc Heerenveen.
FC Utrecht heeft de finale van de play-offs om Europees voetbal bereikt. De FC uit de Domstad was vanavond (zaterdag) in een sfeervol Stadion Galgenwaard met 2-1 te sterk voor sc Heerenveen. In de eindstrijd wacht komende week een dubbele confrontatie met Vitesse.

Je weet: er is een bepaalde marge. Het staat 2-0, en dus is een doelpunt van tegenstander sc Heerenveen niet direct fataal. Maar op het moment dat Marco Rojas dan een kwartier voor tijd namens de Friezen voor de 2-1 zorgt, begint in Stadion Galgenwaard Het Grote Billenknijpen. Dan is het spelen tegen sc Heerenveen én de klok, die tergend langzaam richting de negentig minuten lijkt te kruipen.

Op wilskracht
FC Utrecht slaagt in de missie sc Heerenveen van zich af te houden in de slotfase van de partij, waarin de ploeg van Jurgen Streppel alles-of-niets speelt. Op wilskracht, en zo nu en dan ook op het tandvlees, trekken de Utrechters de 2-1 over de streep.

Wondergoal van Strieder
Een minuut of vijf voor de rust komt FC Utrecht op voorsprong. Rico Strieder is het die vanaf een meter of achttien de bal met een droge knal in de bovenhoek schiet: 1-0. Ontlading op het veld, ontlading in de tribunes.

En wéér een scorende Van der Maarel
Verdediger Mark van der Maarel verdubbelt een klein kwartier na de break de marge. De achterhoedespeler, die vorige week nog de David di Tommaso Trofee in ontvangst nam, zorgt met een mooie kopbal voor 2-0. Vanaf dat moment weten de Utrechters dat ze dus één tegentreffer ‘kunnen hebben’ en weten de Friezen dat ze een hels karwei wacht. Hoewel Rojas de spanning extra opvoert, houden de Utrechters stand. En dus is de finaleplek, op basis van uitdoelpunten, een feit.

Finalepartijen tegen Vitesse
Na de heerlijke overwinning van FC Utrecht op sc Heerenveen mag de ploeg van De Jong zich opmaken voor twee finalepartijen tegen Vitesse. De heenwedstrijd is op dinsdag 15 mei in Arnhem en de return is op zaterdag 19 mei in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht - sc Heerenveen 2-1 (1-0)
39. Rico Strieder 1-0
58. Mark van der Maarel 2-0
78. Marco Rojas 2-1

Gele kaarten: Sander van de Streek, Willem Janssen, Ramon Leeuwin (FC Utrecht), Denzel Dumfries (sc Heerenveen).

Toeschouwers: 14.632.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Mark van der Maarel; Rico Strieder, Sean Klaiber, Urby Emanuelson (90. Anouar Kali), Sander van de Streek; Gyrano Kerk (77. Cyriel Dessers), Lukas Görtler (84. Dario Dumic).

Opstelling sc Heerenveen:
Martin Hansen (29. Wouter van der Steen); Denzel Dumfries, Daniel Høegh, Dave Bulthuis, Kik Pierie; Morten Thorsby, Yuki Kobayashi (63. Jizz Hornkamp), Pelle van Amersfoort (72. Marco Rojas); Reza Ghoochannejhad, Henk Veerman, Arber Zeneli.

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS