FC Utrecht - FC Twente 3-1

Team van trainer/coach Jean-Paul de Jong verslaat FC Twente in Stadion Galgenwaard: 3-1.
FC Utrecht is opgerukt naar de vierde plaats in de Eredivisie. De ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong was vanmiddag (zondag) met 3-1 te sterk voor FC Twente.

De ontlading is compleet. Een tiki taka-goal is het, van FC Utrecht. Cyriel Dessers die de bal krijgt bij Yassin Ayoub, die de combinatie aangaat met Sander van de Streek. En dan de bal prachtig in de verre hoek jaagt: 3-1! Er is dan iets minder dan een kwartier nog te spelen in een steenkoud Stadion Galgenwaard, en iedereen in de Utrechtse voetbaltempel lijkt te weten: dit wordt wéér een driepunter voor de FC uit de Domstad!

Vroege tegenvaller
Zo euforisch als de stemming in het gros van Stadion Galgenwaard is, zo rauw komt de vroege eerste goal van de partij op het dak van de Utrechters. FC Twente, strijdend voor lijfsbehoud, komt in de tiende minuut op 0-1 via Haris Vuckic, die knap afrondt na een zo mogelijk nog knappere steekbal van Danny Holla.

Rug rechten
FC Utrecht wankelt dan eventjes, maar recht tegen het FC Twente van Gertjan Verbeek de rug. Vlak voor de rust, in de toegevoegde speeltijd van de eerste helft, is de zo gewenste gelijkmaker een feit. Sean Klaiber rost de bal prachtig in de bovenhoek: 1-1, de eerste Eredivisiegoal die de Nieuwegeiner scoort in dienst van FC Utrecht. Een perfect moment om het te doen.

Voorsprong
Halverwege de tweede helft neemt FC Utrecht de leiding. En dan is, 57 speelminuten nadat de Tukkers de leiding nemen, de ommekeer compleet. Na een mooie assist van Dessers is het één van de mannen in vorm, Van de Streek, die keeper Joël Drommel het nakijken geeft: 2-1!

Acht keer op rij
De goal van Van de Streek is de opmaat na opnieuw een driepunter voor FC Utrecht. De treffer van Ayoub, tien minuten later, maakt aan alle twijfel een eind. En zo blijft FC Utrecht voor de achtste keer in 2018 ongeslagen; voor de achtste keer ook onder leiding van trainer/coach Jean-Paul de Jong. De Jong is zodoende de best gestarte oefenmeester bij FC Utrecht ooit.

Vierde
Mede dankzij de formidabele serie die FC Utrecht in 2018 neerzet, staat de ploeg uit de Domstad na 25 speeldagen in de Eredivisie van dit seizoen op de vierde plaats. Komend weekend wacht voor de manschappen van De Jong een uitduel met nummer één PSV. De volgende thuispartij van FC Utrecht is op zondag 11 maart en die dag komt Vitesse op bezoek in Stadion Galgenwaard. Voor zowel PSV-uit als Vitesse-thuis is de kaartverkoop in volle gang.

FC Utrecht - FC Twente 3-1 (1-1)
10. Haris Vuckic 0-1
45+1. Sean Klaiber 1-1
67. Sander van de Streek 2-1
77. Yassin Ayoub 3-1

Gele kaarten: Cyriel Dessers (FC Utrecht), Cristian Cuevas, Michaël Maria (FC Twente).

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Toeschouwers: 17.755.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Mark van der Maarel; Rico Strieder, Mateusz Klich (89. Anouar Kali), Yassin Ayoub, Sander van de Streek; Cyriel Dessers (82. Lukas Görtler), Gyrano Kerk (85. Bilal Ould-Chikh).

Opstelling FC Twente:
Joël Drommel; Hidde ter Avest (28. Jeroen van der Lely), Peet Bijen, Thomas Lam, Cristian Cuevas; Adam Maher, Haris Vuckic, Danny Holla, Michaël Maria; Fredrik Jensen, Adnane Tighadouini (58. Tom Boere).

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS