FC Utrecht - AZ 1-1

FC Utrecht en AZ delen de punten bij eerste competitiepartij van 2018: 1-1.

FC Utrecht het kalenderjaar begonnen met een gelijkspel. De ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong toonde vanavond (vrijdag) karakter tegen AZ. Aanvaller Cyriel Dessers bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt: 1-1.

De actie van Gyrano Kerk is fraai. Typerend ook voor de aanvaller. Als-ie eenmaal op stoom is, is er meestal geen houden meer aan voor zijn bewakers. Zo ook een dik kwartier voor tijd in de competitiepartij tegen AZ. Kerk behoudt het overzicht, speelt de bal richting de as van het veld. Zakaria Labyad laat de bal doelbewust aan zich voorbijgaan. Hij voelt namelijk aan: daar, ergens achter mij, staat Cyriel Dessers. En daar staat-ie ook. Dessers schuift de bal bekeken achter AZ-doelman Marco Bizot. Raak! 1-1!

Niet altijd even effectief
De poging van Dessers komt niet uit de lucht vallen, maar is wel één van de eersten die tussen de palen en onder de lat eindigt. FC Utrecht komt met enige regelmaat in de buurt van het doel van AZ, maar is dan niet altijd even effectief. Ballen gaan over en naast, maar zelden daar waar ze heen moeten.

Pegel
AZ-verdediger Jonas Svensson is de eerste die in 2018 een doelpunt maakt in Stadion Galgenwaard. Op de mat die na de sneeuwschuifwerkzaamheden van medio december niet helemaal meer okselfris is staat Svensson precies op de juiste plek na een hoekschop van de Alkmaarders. De bal valt voor zijn voeten en met een snoeiharde poeier geeft hij iedereen het nakijken: 0-1.

Mouwen opstropen
FC Utrecht toont dan karakter. ‘Nee, dit gaat ons hier níet gebeuren vanavond. Wij gaan op z’n minst een punt pakken tegen AZ’, stralen de Utrechters uit. En meer dan dat. Ze brengen het ook in de praktijk. Het doelpunt van invaller Dessers is de beloning die daar op volgt.

Topweek
De term ‘topweek’ komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Na het treffen met nummer drie AZ komt woensdag nummer vijf Feyenoord op bezoek in Stadion Galgenwaard. De partij die voor de winterstop werd afgelast vanwege het barre weer, wordt dan ingehaald.  

FC Utrecht - AZ 1-1 (0-0)
55. Jonas Svensson 0-1
74. Cyriel Dessers 1-1

Gele kaarten: Yassin Ayoub, Gyrano Kerk (FC Utrecht), Wout Weghorst, Alireza Jahanbakhsh, Stijn Wuytens (AZ).

Toeschouwers: 18.457.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Robin van der Meer; Urby Emanuelson (56. Cyriel Dessers), Sean Klaiber, Yassin Ayoub, Sander van de Streek (64. Odysseus Velanas); Gyrano Kerk, Zakaria Labyad (90+4. Lukas Görtler).

Opstelling AZ: 
Marco Bizot; Jonas Svensson, Ricardo van Rhijn, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan; Fredrik Mitsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners; Alireza Jahanbakhsh, Wout Weghorst, Jeremy Helmer (77. Oussama Idrissi).

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS