07 FC Utrecht – PSV 1-7

FC Utrecht met 1-7 onderuit tegen PSV.

FC Utrecht is vanmiddag (zondag) de maat genomen door PSV. De Eindhovenaren stonden halverwege de partij met 1-2 voor en schoten na de break nog vijf keer raak: 1-7.

Als de eerste helft bijna halverwege is en Nicolas Isimat-Mirin een overtreding begaat op zijn landgenoot Jean-Christophe Bahebeck, waarna de bal op de stip wordt gelegd, stapt Zakaria Labyad naar voren. De Utrechter kijkt, neemt een aanloop, schiet, scoort en juicht. Het is 1-1, en daarmee is een treffer van Jürgen Locadia - de spits maakt na een dik kwartier de 0-1 - weggepoetst. FC Utrecht is weer bij, doet volop mee.

Te veel blaffen, te weinig bijten
Maar FC Utrecht is deze middag als een blaffende hond: het oogt gevaarlijk, is dat ook met enige regelmaat: maar van bijten is veel te weinig sprake. PSV, daarentegen, ontpopt zich als een ware pitbull. Doortastend op de momenten waarop dat moet. En doelgericht, heel erg doelgericht.

Locadia maakt het verschil
Met name Locadia heeft het in Utrecht op de heupen. De spits maakt er in totaal maar liefst vier in Stadion Galgenwaard. Al heel snel na de rust (vlak voor de break maakt de veel te veel ruimte gegeven PSV’er Hirving Lozano de 1-2) lukt de spits de 1-3. FC Utrecht gaat dan op zoek naar de aansluitingstreffer, maar produceert die niet. Sterker nog: de Eindhovenaren komen op de helft van de tweede helft op 1-4; andermaal via Locadia.

Nog drie keer incasseren
Dan, zo is het oordeel van velen op de tribune, is het wel gespeeld. Maar het leed is dan voor de Domstedelingen bepaald nog niet geleden. Marco van Ginkel (1-5, strafschop), Locadia (1-6, strafschop, en rood voor invaller Giovanni Troupée vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler) doen de Utrechters nog meer pijn. Het stekende slotakkoord is voor PSV’s invaller Steven Bergwijn, die als ware hij Alberto Tomba door de defensie slalomt en ook David Jensen het nakijken geeft: 1-7.

Volgende opponent: Vitesse
FC Utrecht werkt nu toe naar de uitwedstrijd tegen Vitesse. Het treffen met de Arnhemmers begint op zondag 1 oktober in GelreDome om 14.30 uur. Al ruim 350 kaarten voor het uitvak zijn voor die partij verkocht. Er zijn via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop bovendien nog tickets beschikbaar.

Op zaterdag 14 oktober weer thuis
De volgende thuiswedstrijd van FC Utrecht is op zaterdag 14 oktober. Die dag komt sc Heerenveen naar Stadion Galgenwaard. Ook voor die partij, die om 20.45 uur begint, is de kaartverkoop reeds in volle gang.

FC Utrecht – PSV 1-7 (1-2)
15. Jürgen Locadia 0-1
21. Zakaria Labyad (strafschop) 1-1
40. Hirving Lozano 1-2
49. Jürgen Locadia 1-3
68. Jürgen Locadia 1-4
80. Marco van Ginkel (strafschop) 1-5
85. Jürgen Locadia (strafschop) 1-6
90. Steven Bergwijn 1-7

Gele kaarten: Sean Klaiber, Jean-Christophe Bahebeck (beiden FC Utrecht), Nicolas Isimat-Mirin en Derrick Luckassen (PSV).

Rode kaart: 84. Giovanni Troupée (FC Utrecht).

Toeschouwers: 22.006.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber (70. Giovanni Troupée), Mark van der Maarel, Willem Janssen, Edson Braafheid; Urby Emanuelson, Sander van de Streek, Yassin Ayoub, Zakaria Labyad; Cyriel Dessers (61. Gyrano Kerk), Jean-Christophe Bahebeck (61. Lukas Görtler).

Opstelling PSV:
Jeroen Zoet; Santiago Arias, Derrick Luckassen (69. Pablo Rosario), Daniel Schwaab, Nicolas Isimat-Mirin, Joshua Brenet; Marco van Ginkel, Jorrit Hendrix (74. Bart Ramselaar), Gastón Pereiro (81. Steven Bergwijn); Hirving Lozano, Jürgen Locadia.

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS