06 FC Utrecht - Roda JC Kerkrade 2-0

FC Utrecht heeft in Stadion Galgenwaard geen kind aan Roda JC Kerkrade: 2-0.

FC Utrecht heeft de derde driepunter van dit nog prille seizoen te pakken. In Stadion Galgenwaard waren de Utrechters heer en meester tegen Roda JC Kerkrade, dat met 2-0 werd verslagen.

Sambavoetbal in Stadion Galgenwaard. En dat op zomaar een zondagmiddag in september. Het kan écht. FC Utrecht bewijst het. Niet één keer, maar voortdurend. Vlotte combinaties, frivoliteiten; het is genieten in Utrecht voor wie van voetbal houdt.

Oppermachtig
Nou ja, voor bijna iedereen die van voetbal houdt dan. Want van de 19.042 aanwezigen zijn er 147 die geen reden tot glimlachen hebben. Dat zijn de meegereisde supporters van Roda JC Kerkrade. Zij zien vanuit het uitvak toe hoe hun ploeg alle hoeken van het Utrechtse grasveld te zien krijgt. De Limburgse ploeg komt tot niet één schot op doel, dwingt bovendien niet één hoekschop af.

77 tellen
Het is FC Utrecht dat de klok slaat. Dat al na 77 tellen de leiding neemt bovendien. Was de 1-0 van Zakaria Labyad van een paar weken geleden tot nu toe de snelste Eredivisiegoal van dit seizoen (na 107 seconden), Sander van de Streek laat zien dat het nóg vlotter kan. Na een even vloeiende als flitsende aanval is het de middenvelder die Hidde Jurjus het nakijken geeft. Het publiek op de banken, de 1-0 op het scorebord.

Eén verwijt
Dik anderhalf uur later kun je de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag eigenlijk maar één verwijt maken: dat de score niet verder is opgelopen dan de uiteindelijke 2-0. Die tweede, wordt na een klein uur spelen gemaakt door Zakaria Labyad, na knap voorbereidend werk van Cyriel Dessers. Daarna komen er nog plenty kansen, maar daarmee springen de Utrechters niet zorgvuldig genoeg om.

Negen uit vier
Met een score van negen punten uit de eerste vier partijen van de jaargang gaat FC Utrecht nu toewerken naar de volgende klus: FC Twente-uit. Het duel met de Tukkers begint zondag 17 september in de Grolsch Veste om 14.30 uur. 

FC Utrecht - Roda JC Kerkrade 2-0 (1-0)
2. Sander van de Streek 1-0
58. Zakaria Labyad 2-0

Toeschouwers: 19.042.

Scheidsrechter: Siemen Mulder.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Willem Janssen, Edson Braafheid; Urby Emanuelson (74. Rico Strieder), Sander van de Streek, Yassin Ayoub, Zakaria Labyad; Gyrano Kerk (85. Lukas Görtler), Cyriel Dessers (68. Jean-Christophe Bahebeck).

Opstelling Roda JC Kerkrade:
Hidde Jurjus; Ashton Götz, Frederic Ananou, Daryl Werker, Ard van Peppen (54. Jannes Vansteenkiste); Ognjen Gnjatic (14. Mario Engels), Mohamed El Makrini, Tsiy Ndenge; Mikhail Rosheuvel, Simon Gustafson, Mitchel Paulissen (78. Gyliano van Velzen).

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS