05 FC Utrecht - Willem II 2-0

Utrechters oogsten drie punten tijdens eerste Eredivisiethuispartij van het seizoen: 2-0.

Aan de eerste Eredivisiethuispartij van het seizoen heeft FC Utrecht drie punten overgehouden. De Domstedelingen kwamen in een mum van tijd op een 2-0 voorsprong en die werd in Stadion Galgenwaard ook over de streep getrokken.

De handen op de knieën, het hoofd richting grasmat. En dan een blik in de rondte. Te zien zijn feestvierende FC Utrecht-suppporters, juichende spelers. Het duizelt. De spelers van Willem II lijken geen idee te hebben van wat ze in Stadion Galgenwaard overkomt in de openingsfase van de partij tegen FC Utrecht. Nog geen zeven minuten zijn er gespeeld, of het staat 2-0 voor de Domstedelingen.

Droomstart
FC Utrecht opent op wervelwindachtige wijze het Eredivisiethuisseizoen. De stadiondiscjockey heeft ‘Eye of the Tiger’ nog maar net weggedraaid, of kan ‘La Cucamarcha’ al instarten. De veroorzaker daarvan? Zakaria Labyad. In twee instanties passeert hij de Tilburgse doelman Timon Wellenreuther. Een droomstart. Speelminuut twee, en ’t is al raak: 1-0.

Emanuelson, Görtler, Dessers: 2-0
Spits Lukas Görtler, die voor het eerst in de basis staat bij de Utrechters, is nadrukkelijk betrokken bij de 2-0. Na een verfijnde steekbal van Urby Emanuelson komt de Duitser zijn landgenoot in Tilburgse dienst tegen. Görtler krijgt de bal niet achter Wellenreuther, maar stelt Cyriel Dessers wél in de gelegenheid te scoren. De Belg doet dat. Speelminuut zeven, en ’t staat 2-0. Dessers viert zijn derde Eredivisiegoal in z’n tweede optreden op het hoogste Nederlandse voetbalniveau. ‘On fire’, zeggen ze dan op social media al snel.

Jensen weer een clean sheet
Dat ‘fire’ verdwijnt na de twee vlotte FC Utrecht-treffers een beetje uit de wedstrijd. De eerste helft is geweldig en een groot kijkfestijn, met kansen op méér dan de twee doelpunten die-ie uiteindelijk oplevert. Na de break probeert Willem II weliswaar wel in de buurt te komen van het Utrechtse doel, maar slagen de Tricolores er geen moment in de druk op doelman David Jensen écht tot grote hoogte te doen stijgen. De Deen kan alweer een clean sheet bijschrijven.

Debutanten
In de tweede helft maken twee spelers hun Eredivisiedebuut namens FC Utrecht. In de zeventigste minuut is het Bilal Ould-Chikh die voor het eerst zijn opwachting in de Eredivisie maakt namens de Domstedelingen, en even later volgt Odysseus Velanas. De middenvelder uit Zeist, voortgekomen uit de opleiding van FC Utrecht, lost Utrechter Zakaria Labyad af.

Op naar donderdag!
FC Utrecht kan de blik nu, met zes punten uit de eerste twee Eredivisiepartijen van dit seizoen, gaan richten op de volgende Europa League-opdracht. Die wacht donderdag. In Sint-Petersburg spelen de Utrechters dan de return van de play-off tegen FK Zenit.

Zondag weer Eredivisievoetbal
De volgende Eredivisiehorde die de Utrechters tegenkomen, is opgesteld in het Noordlease Stadion en luistert naar de naam FC Groningen. Voor dat uitduel is de kaartverkoop in volle gang. Tickets zijn verkrijgbaar in de FC Utrecht Fanshop en via INTERNET; zolang de voorraad strekt uiteraard.

FC Utrecht - Willem II 2-0 (2-0)
2. Zakaria Labyad 1-0
7. Cyriel Dessers 2-0

Gele kaarten: Ismael Azzaoui en Pedro Chirivella (beiden Willem II).

Toeschouwers: 16.093.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Robin van der Meer; Yassin Ayoub (70. Sander van de Streek), Sean Klaiber, Urby Emanuelson, Zakaria Labyad (82. Odysseus Velanas); Lukas Görtler, Cyriel Dessers (58. Bilal Ould-Chikh).

Opstelling Willem II:
Timon Wellenreuther; Fernando Lewis, Darryl Lachman, Jordens Peters, Konstantinos Tsimikas; Pedro Chirivella, Daniel Crowley (19. Freek Heerkens), Ben Rienstra; Ismael Azzaoui (75. Karim Coulibaly), Fran Sol, Thom Haye (68. Elmo Lieftink).

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS