02 FC Utrecht 1- 1 SV Meppen

FC Utrecht speelt op Zoudenbalch gelijk tegen SV Meppen: 1-1.

In een bijzonder waardevolle oefenpartij heeft FC Utrecht met 1-1 gelijkgespeeld tegen SV Meppen. De Duitsers domineerden voor de rust en namen via Marius Kleinsorge de leiding. Na de break stelden de Utrechters orde op zaken. Maarten Peijnenburg bepaalde de eindstand op 1-1.

Een afgemeten vrije bal. Zo mag je ‘m echt wel noemen, die voorzet die Bilal Ould-Chikh in de openingsfase van de tweede helft geeft. De mee naar voren gekomen centrale verdediger Maarten Peijnenburg profiteert van zijn lengte, sprongkracht en gevoel voor timing en kopt de bal tegen de touwen. Erik Domaschke heeft het nakijken, Peijnenburg lacht: 1-1.

Aan de aandacht ontsnapt
Met de treffer van de verdediger is de in de eerste helft opgelopen achterstand ongedaan gemaakt. Dat de Duitsers met een marge van één doelpunt gaan rusten, heeft te maken met het feit dat Nick Marsman een aantal knappe saves verricht en dat diverse spelers van het 3. Bundesliga-team niet met scherp schieten of koppen. Alleen Marius Kleinsorge doet dat wél. Hij ontsnapt na twintig minuten spelen aan de aandacht van de Utrechtse laatste linie en kiest oog in oog met Marsman de goede hoek uit: 0-1.

Snel handelen
SV Meppen is in de eerste helft heer en meester op Zoudenbalch. De Duitsers, in de eindfase van de voorbereiding aangekomen en tien dagen geleden al met 3-0 te sterk voor FC Twente, zetten als collectief druk en doen dat niet bij fases, maar voortdurend. Dat zorgt ervoor dat de Utrechtse equipe, die in deze samenstelling amper eerder samen in actie is gekomen, steeds snel moet handelen. Automatismen komen dan goed van pas; maar daarop kunnen de Domstedelingen nog niet terugvallen. En dus ‘zwemmen’ de Utrechters bij vlagen tegen de Duitsers.

Herstel na rust
Maar in de tweede helft is alles anders onder de rook van Stadion Galgenwaard en speelt FC Utrecht, dat door diverse wissels een extra verjongingskuur heeft ondergaan, bij momenten goed voetbal. Het spel golft op en neer met kansen over en weer en de FC uit de Domstad laat dus zien snel te leren; heeft het voor de rust de handen nog meer dan vol aan de Mannschaft uit Meppen, na de break zijn de verhoudingen al totaal anders. Daarmee is het nut van de partij ook direct bevestigd, en is een waardevolle les kennelijk geleerd.

Donderdag Europa League-dag
Voor FC Utrecht wacht donderdag de volgende voetbaluitdaging. Die dag neemt Ten Hag’s team het in het Mandemakers Stadion in Waalwijk op tegen Valletta FC uit Malta. Het is de return van de tweede voorronde van de Europa League. De winnaar van die partij treft in de derde kwalificatieronde de winnaar van het onderonsje tussen Lech Poznan uit Polen en het Noorse FK Haugesund.

FC Utrecht - SV Meppen 1-1 (0-1)
19. Marius Kleinsorge 0-1
54. Maarten Peijnenburg 1-1

Toeschouwers: 1.350.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling FC Utrecht: 
Nick Marsman; Giovanni Troupée (46. Bart Sinteur), Dario Dumic (46. Gino Demon), Maarten Peijnenburg, Robin van der Meer; Wout Brama (46. Darren Rosheuvel), Odysseus Velanas, Urby Emanuelson (60. Nick Lim), Bilal Ould-Chikh (60. Issa Kallon); Mitchell van Rooijen (46. Sylla Sow), Nick Venema (60. Jeredy Hilterman).

Opstelling SV Meppen: 
Erik Domaschke (60. Jeroen Goes); Marcel Gebers (60. Dennis Geiger), Steffen Puttkammer, Jovan Vidovic, Fabian Senniger; Thilo Leugers (60. Menno Heerkes), Markus Ballmert (60. Jens Robben), Martin Wagner (60. David Vrzogic); Nico Granatowski (60. Haris Hyseni), Max Kremer (60. Benjamin Girth), Marius Kleinsorge (81. Leon Demaj).

SUPPORTERSVERENIGING FC UTRECHT VOOR EN DOOR SUPPORTERS